Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ρολάν Γκαρός: Με Τζόκοβιτς στον τελικό ο Τσιτσιπάς

Μετά από έναν ημιτελικό – θρίλερ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-2 σετ (6-3, 6-3, 4-6 4-6, 6-3) του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας τενίστας προκρίνεται σε τελικό Grand Slam.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0, ο Ζβέρεφ «απάντησε» και ισοφάρισε, αλλά στο πέμπτο σετ ήταν συγκλονιστικός (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3).

Στον τελικό της Κυριακής (13/06, 16:00), ο Τσιτσιπάς θα βρει στον δρόμο του τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Παίζοντας εξωπραγματικό τένις κι ενώ βρέθηκε να χάνει 5-0 στο πρώτο σετ, ο Σέρβος Νο 1 στον κόσμο, ήταν ο μεγάλος νικητής στο δεύτερο ημιτελικό, με 3-1 σετ επί του θρύλου της χωμάτινης επιφάνειας και κάτοχο 13 τροπαίων του Γαλλικού Όπεν, Ράφα Ναδάλ.

Ο «Νολε» είναι το φαβορί για την κατάκτηση του 19ου major τίτλου του (πλησιάζοντας σε απόσταση… αναπνοής τους Ναδάλ και Φέντερερ) απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση και να φύγει από το Παρίσι με το «παρθενικό» τρόπαιο Grand Slam στην καριέρα του. Τα σετ (με πρώτο τον Ναδάλ): 6-3, 3-6, 6-7 (4), 2-6

Απέναντι στον Ζβέρεφ, ο Τσιτσιπάς ήταν για μία ακόμη φορά απολαυστικός. Άντεξε στο σφυροκόπημα του Ζβέρεφ που «επέστρεψε» μετά το εις βάρος του 2-0 σε 2-2, βρήκε λύσεις στο τρομερό σερβίς του Γερμανού και στο 5ο και καθοριστικό σετ έκανε το break την κατάλληλη στιγμή και δεν κοίταξε ξανά πίσω του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε εύκολα τα δύο πρώτα σετ με 6-3, 6-3, μη επιτρέποντας στον αντίπαλό του και νο6 του κόσμου να βγάλει τα μεγάλα χτυπήματα. Κι ενώ όλα έμοιαζαν ό,τι είχαν πάρει το δρόμο τους, ο Ζβέρεφ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και με τον ίδιο τρόπο να ισοφαρίσει (6-4), δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ματς.

Με την… φόρα που είχε πάρει ο Γερμανός και την «κακή» αντίδραση του Τσιτσιπά τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν περισσότερο, αλλά στο σημείο εκείνο ο 22χρονος έδειξε απίστευτη αντίδραση. Έβγαλε πάθος, βρήκε μεγάλους winners στο σερβίς του αντιπάλου του και κατάφερε να προηγηθεί με 3-1. Από κει και ύστερα επέβαλλε το νόμο του και έφτασε στην τεράστια νίκη και στην πρόκρισή του στον τελικό.

Πηγή: gr.euronews.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ