Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα Ν.Δ. αλλλά με φθορές λόγω Λιγνάδη, οικονομίας, «Μήδειας»

Με σχεδόν 14 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO.

Στην πρόθεση ψήφου, αναφέρει η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για την εφημερίδα Νέα Σαββατοκύριακο, η Ν.Δ. προηγείται με 36,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει 22,7%. Ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 7,1%, ΚΚΕ με 6,3%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Ωστόσο η κυβέρνηση δέχεται κριτική από τους πολίτες για τους χειρισμούς της σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, όπου το 65% κρίνει ως ανεπαρκή τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Το 56,2% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραίτησης της Λίνας Μενδώνη από τη θέση της υπουργού Πολιτισμού, λόγω της διαχείρισης της υπόθεσης Λιγνάδη, ενώ κριτική δέχεται η κυβέρνηση και για τα προβλήματα που προκάλεσε, κυρίως στην ηλεκτροδότηση, η κακοκαιρία «Μήδεια».

Την κυβερνητική φθορά δεν φαίνεται να είναι σε θέση να αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η στάση του έναντι της διαχείρισης της πανδημίας κρίνεται αρνητικά από δύο στους τρεις πολίτες που μετείχαν στη δημοσκόπηση, ενώ βολές δέχεται και για τη στάση του στην υπόθεση Κουφοντίνα. Το 62,9% των ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένου του 37,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, δεν στηρίζει το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγή: fpress.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 129 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 129 Η Νεφέλη μπαίνει αλαφιασμένη στην κάμαρα του Παύλου. “Μας ανακάλυψαν”, του λέει με κομμένη την...