Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Εριέττα Μανούρη: Θα περνούσα δια πυρός και σιδήρου για να υπερασπιστώ τους αγαπημένους μου

Συνέντευξη με την Εριέττα Μανούρη

Μας συστήθηκε φέτος μέσα από την συμμετοχή της στην πολύ επιτυχημένη σειρά ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ αλλά και από το guest στις ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ  όπου υποδύθηκε σε flashback την Βαλεντίνη, μητέρα των 3 αδελφών Σταμίρη.

Παράλληλα σε λίγες μέρες θα τη δούμε και στο Εθνικό Θέατρο στην παράσταση «Φεγγάρι από χαρτί» των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου.

Η Εριέττα Μανούρη που ξεχωρίζει ως μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της νέας γενιάς μιλάει για όλα στο logiastarata.gr και στον Ανδρέα Σταματόπουλο : για το ξεκίνημα της καριέρας της, την πρόκληση της συμμετοχής σε ένα καθημερινό σήριαλ, την ξαφνική αναγνωρισιμότητα, το θέατρο, την οικονομική κρίση που ταλανίζει τους νέους αλλά και τα όνειρά της για το μέλλον.

 

Ξεκίνησες με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων αλλά τελικά σε κέρδισε η υποκριτική; Πως το αποφάσισες;

Πράγματι ασχολήθηκα ένα χρόνο με τα οικονομικά στο πανεπιστήμιο, για την ακρίβεια στο Τμήμα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων αλλά κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω στη ζωή μου. Η απόφαση πάρθηκε σε μια μέρα, ένα πρωινό και απλώς ήξερα ότι ήταν η σωστή.

 Πως προέκυψε η συμμετοχή στο “Γυναίκα Χωρίς Όνομᔨ

Η σκηνοθέτης της σειράς (Βίκυ Μανώλη) είδε το βίντεο που είχα κάνει για τις άγριες μέλισσες και ήθελε να με δει για το ρόλο της Κλειούς. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα ,λοιπόν, το καλοκαίρι, έγινε μια συνάντηση και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε.

Η σειρά είναι από τις πλέον επιτυχημένες με μεγάλη τηλεθέαση. Πως αντιμετωπίζεις την ξαφνική αναγνωρισιμότητα;

Πραγματικά η σειρά πηγαίνει εξαιρετικά δυο χρόνια τώρα αλλά το σημαντικό είναι ότι ο κόσμος την έχει αγκαλιάσει με πολλή αγάπη. Είναι πολύ όμορφο όταν ο κόσμος έξω μου λέει πως τους γεμίζουμε τα απογεύματα ,τους κρατάμε παρέα και περιμένουν με αγωνία κάθε μέρα τις εξελίξεις στη σειρά.

 

Έχεις κοινά σημεία με την Κλειώ, την ηρωίδα που υποδύεσαι;

Η Κλειώ λατρεύει τον πατέρα της. Είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος στη ζωή της, γι αυτό και κάνει τα πάντα για να τον στηρίξει και μάχεται γι αυτόν ενάντια σε όλους και όλα. Το κοινό στοιχείο που βρίσκω είναι ότι κι εγώ για την οικογένειά μου και γενικά τους αγαπημένους μου ανθρώπους θα μπορούσα να περάσω δια πυρός και σιδήρου για να τους υπερασπιστώ.

Είναι μια κοπέλα που δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ο πατέρας της είναι ικανός να έχει κάνει όσα τον κατηγορούν. Πως θα αντιδράσει όταν μάθει την αλήθεια;

Στα σενάρια που έχω μέχρι στιγμής στα χέρια μου δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο ακόμα. Ωστόσο , ο Νίκος είναι η μόνη οικογένεια της Κλειούς ,ένας άνθρωπος που τη μεγάλωσε με πολλή αγάπη, οπότε πιστεύω ότι όταν μάθει την αλήθεια γι αυτόν θα κλονιστεί ανεπανόρθωτα.

(Φώτο από Ελίνα Γιουνανλή)

Ο Κωστής τι είναι για την Κλειώ; Η σχέση τους περνάει αρκετά σκαμπανεβάσματα.

Ο Κωστής είναι ο άντρας με τον οποίο η Κλειώ θέλει να κάνει οικογένεια και να ζήσει μια ζωή όπως την έχει ονειρευτεί. Δυστυχώς η σχέση τους βάλλεται από πολλές πλευρές. Έχουν κάνει κι οι δύο λάθη αλλά στο τέλος πιστεύω θα επιβιώσουν.

Κάποιες πληροφορίες λένε ότι θα δούμε μια μεγάλη ανατροπή στην συνέχεια σε σχέση με τον ρόλο σου. Είναι αλήθεια;

Η Κλειώ θα μάθει πράγματα που δε γνώριζε για τον πατέρα της και η αντίδρασή της δε θα είναι η συνηθισμένη.

Θα μπορούσες να μας αποκαλύψεις τι εξελίξεις έρχονται; 

Δυστυχώς δε μπορώ να πω πολλά πράγματα για τη συνέχεια της σειράς. Το σίγουρο είναι ότι θα ανατραπούν τα δεδομένα στη ζωή αρκετών από τους ήρωες και θα ενταχθούν και νέοι χαρακτήρες στα επόμενα επεισόδια.



Σε είδαμε πριν λίγο καιρό και σε ένα πέρασμα από την πολύ δημοφιλή σειρά “Άγριες Μέλισσες” όπου υποδύθηκες την Βαλεντίνη (μητέρα των 3 αδελφών Σταμίρη). Πως σε επέλεξαν; Τι γεύση σου άφησε αυτή η μικρή συνεργασία;

Πέρασα από κάστινγκ το καλοκαίρι για έναν άλλο ρόλο και τελικά μου ζήτησαν να συνεργαστούμε για το ρόλο της Βαλεντίνης. Είμαι πολύ χαρούμενη για τη συνεργασία αυτή. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία αν και σύντομη δυστυχώς, γνώρισα ωραίους ανθρώπους και πήρα μια μικρή γεύση από την μεγάλη αυτή παραγωγή.

Φέτος τα κανάλια επέλεξαν σε μεγάλο βαθμό να επενδύσουν στη μυθοπλασία. Πιστεύεις ότι δικαιώθηκαν με το αποτέλεσμα; Θεωρείς ότι είναι μια τάση που θα συνεχιστεί;

Φέτος τα περισσότερα κανάλια επένδυσαν στην μυθοπλασία και θεωρώ ότι κέρδισαν το στοίχημα καθώς φαίνεται ότι ο κόσμος είχε ανάγκη από προσεγμένες και εμπνευσμένες ελληνικές παραγωγές. Οπότε σαφώς φέτος η τηλεόραση προσφέρει περισσότερες δυνατότητες ψυχαγωγίας στο κοινό. Ελπίζω να συνεχιστεί η άνοδος της ελληνικής μυθοπλασίας και να γίνονται όλο και πιο όμορφες και άρτιες δουλειές.

(Φωτο Εμμανουήλ παπακορδάτου)

Παρακολουθείς τηλεόραση; 

Δυστυχώς δε προλαβαίνω να δω τηλεόραση. Τουλάχιστον όχι σε μόνιμη βάση. Αλλά έχω πάρει μια γεύση από αρκετές σειρές φέτος, όμως αποσπασματικά. Όταν έχω χρόνο προτιμώ να πηγαίνω στον κινηματογράφο. Με ξεκουράζει αρκετά.

Από τον επόμενο μήνα θα σε δούμε και στο Εθνικό Θέατρο στην παράσταση «Φεγγάρι από χαρτί» των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου. Πες μας λίγα λόγια για το έργο.

Το «φεγγάρι από χαρτί» είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση. Με φόντο την Αθήνα του 60’ και τη γενικότερη πολιτική κατάσταση της Ελλάδας την περίοδο εκείνη, στην οδό Αστυδάμαντος παρακολουθούμε την ενηλικίωση ενός νεαρού αγοριού και την ιστορία της οικογενειάς του. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα 20 φλεβάρη στο θέατρο ΡΕΞ στη σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη.



Τα τελευταία χρόνια πολλά νέα παιδιά έφυγαν στο εξωτερικό λόγω της οικονομικής κρίσης. Πιστεύεις ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί και είναι πιο αισιόδοξες οι προοπτικές για τους νέους;

13. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολλά άτομα της ηλικίας μου αποφασίζουν να φύγουν στο εξωτερικό για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους καθώς σκέφτονται το πλήθος των επαγγελματικών ευκαιριών και της αξιοκρατίας που επικρατεί έξω. Καλώς ή κακώς βιώνουμε αυτή την δύσκολη περίοδο σε αρκετούς κλάδους όμως θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Με επιμονή, θάρρος και θράσος. Κανείς δε μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε πόσο μάλλον να κυνηγάμε τους στόχους μας και να τους πετυχαίνουμε.

Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;

Ωραίες συναντήσεις- συνεργασίες με όμορφους ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ