Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις 3 έως 5 Ιουλίου 2020

Οι αστρολογικές προβλέψεις 3 – 5 Ιουλίου 2020 με την Πανσέληνο και την Έκλειψη Σελήνης και την επιρροή της στα ζώδια από την Ολυμπία Χριστοδουλή.

Πανσέληνος και έκλειψη Ιουλίου στον Αιγόκερω: Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η Πανσέληνος του μήνα, και η τρίτη κατά σειρά έκλειψη του καλοκαιριού.

Γίνεται στην 13η μοίρα του Αιγόκερω, και ξεκινάει στις 6.07πμ, με το μάξιμουμ της έκλειψης στις 7.29πμ και τελειώνει στις 8.52πμ.

Η έκλειψη θα είναι ορατή από την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία, Βόρεια και Δυτική Ευρώπη, Νότια Αμερική, Ινδικός ωκεανός, Ανταρκτική, στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό.

Σε κάθε Πανσέληνο ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα συναισθήματα μας. Και είναι εδώ που μπαίνουμε (συνειδητά ή ασυνείδητα), σε έναν απολογισμό ο οποίος μας καλεί να πάρουμε και θέση απέναντι στις κινήσεις και τις επιλογές μας.

Και είναι ακριβώς σε αυτό το σημείο, που τα πάντα αποκτούν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ ότι πραγματικά έχουν! Πολύ περισσότερο τώρα που βρισκόμαστε κάτω από την ενέργεια μιας έκλειψης.

Το φεγγάρι του Αιγόκερου, κρίνει αυστηρά και ορθολογιστικά. Χωρίς εξάρσεις και συναισθηματισμούς. Αυτό είναι και από τις βασικές του αδυναμίες. Η τάση να βλέπει τα πράγματα μονόπλευρα και κυρίως μέσα από το πρίσμα της λογικής. Ίσως γιατί η μελαγχολική φύση του ζωδίου του Αιγόκερω, έχει πολύ συγκεκριμένα αιτήματα τα οποία καλείται να εξυπηρετήσει: Τι έχεις καταφέρει ως τώρα; Πόσο αυτό που έχεις καταφέρει έχει διάρκεια; Ποιο είναι το επόμενο εξελικτικό σχέδιο σου;

Και παρόλο που όταν μιλάμε για Σελήνη, αναφερόμαστε κατ’ εξοχήν στο συναίσθημα, εδώ, στο φεγγάρι του Αιγόκερου τα αιτήματα είναι συγκεκριμένα και πρακτικά. Γι αυτό άλλωστε είναι και ένα φεγγάρι σε αδυναμία. Γιατί δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες της Σελήνης.

Ο Κρόνος σε αυτή την Πανσέληνο ανοίγει θέματα του παρελθόντος
Είναι ένας κύκλος καθοριστικής σημασίας. Μια και ο κυβερνήτης της Κρόνος μόλις έχει επιστρέψει στον Αιγόκερω.

Θυμήσου: Ποιά γεγονότα είχαν ανοίξει την περίοδο του Φεβρουαρίου –Μαρτίου; Τι σε είχε προβληματίσει τότε και τι είχες αφήσει σε εκκρεμότητα; Ή ακόμα τι ένοιωσες τότε ότι δεν είσαι έτοιμος να χειριστείς και το άφησες πίσω σου; Μια σχέση; Θέματα που σχετίζονται με την επαγγελματική σου ζωή; Με μια συνεργασία σου; Με τα οικονομικά σου; Τι;

Ότι και αν ήταν αυτό, το διάστημα που διανύουμε αλλά και παρακάτω, θα κληθείς να ανοίξεις εκ νέου τα κεφάλαια αυτά, και να τα δεις μέσα από ένα άλλο πρίσμα, και φυσικά να τα κλείσεις.

 

Στον κύκλο αυτόν περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, υπάρχει η επιτακτική ανάγκη να πάρεις θέση. Όσο και αν μέχρι τώρα μπορεί να έκανες τα “στραβά μάτια”, όσο και αν δεν ένοιωθες έτοιμος να ασχοληθείς με πράγματα που μπορεί ακόμα και να σε πονούσαν, τώρα τα γεγονότα που δημιουργούνται, δεν σου αφήνουν περιθώριο.

Εδώ λοιπόν καλείσαι να δεις κάτω από την επιφάνεια, στο βάθος της ύπαρξης σου. Και αυτή ακριβώς είναι και η δυσκολία του κύκλου αυτού, μια και το φεγγάρι του Αιγόκερου, αρνείται πεισματικά να αναμιχθεί με τον συναισθηματικό κόσμο που φέρεις μέσα σου.

Όμως αυτή είναι και η πρόκληση της περιόδου. Χωρίς συναισθήματα, όλα μοιάζουν να κινούνται σε ένα ατελείωτο σκοτάδι, χωρίς την ελπίδα να αντικρίσεις το φως.

Στην κοινωνία που ζούμε το “σκοτάδι” απλώνεται πολύ ύπουλα γύρω σου. Έτσι που σχεδόν το θεωρείς φυσιολογικό, ξεχνώντας πως το φως είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Σχεδόν έχεις ξεχάσει πως υπάρχει άλλη πλευρά…

Τρέφεσαι με τον “φόβο” που έντεχνα σου πλασάρουν, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το αδιέξοδο σου. Έτσι προτιμάς να μένεις στην γνώριμη άχρωμη και ανιαρή καθημερινότητα σου. Έχεις συμβιβαστεί τόσο πολύ με την φράση: Υπάρχουν και χειρότερα, που έχεις ξεχάσει να λες στον εαυτό σου ότι υπάρχουν και καλύτερα!

Γιατί υπάρχουν σε διαβεβαιώνω! Και τα δικαιούσαι… όλα!

Νέες επιλογές ανοίγονται μπροστά σου!
Μείνε λίγο στον κύκλο αυτής της Πανσελήνου, και ατένισε την ζωή σου, όχι μέσα από το πρίσμα του φόβου, αλλά μέσα απ το πρίσμα των επιλογών που ανοίγονται μπροστά σου. Πάντα υπάρχουν.



Προχώρα μπροστά, ακόμα και αν χρειαστεί να αφήσεις πράγματα πίσω σου. Ακόμα και αν το τούνελ στο οποίο βρίσκεσαι, είναι πολύ σκοτεινό, μην διστάζεις και μην δειλιάζεις στιγμή.

Να θυμάσαι πως όσο σκοτάδι κι αν υπάρχει γύρω σου, πάντα μετά από αυτό υπάρχει άπλετο φως. Αυτό πρέπει να αναζητήσεις. Αυτός είναι ο προορισμός σου. Γι αυτό έχεις έρθει επάνω στην γη.

Αξιοποίησε τα “μαθήματα” του Κρόνου. Όσο κι αν φαίνονται δύσκολα ή αξεπέραστα είναι αυτά που θα σε βγάλουν στο φως.

Ο κύκλος αυτός συνδέεται και ενεργοποιεί γεγονότα που σχετίζονται με την έκλειψη της 1ης Ιουλίου 2011.

Θυμήσου: Τι είχε ανοίξει τότε στην ζωή σου; Πολύ πιθανά τα σημερινά γεγονότα να αφορούν πρόσωπα ή καταστάσεις που ενεργοποιήθηκαν τότε για πρώτη φορά, και τώρα είναι η ώρα του απολογισμού τους.

Σε κάθε περίπτωση ατένισε τον ορίζοντα σου με όραμα και ελπίδα. Ακόμα και αν χρειαστεί να αφήσεις πίσω σου, πρόσωπα ή καταστάσεις για να προχωρήσεις…

Η αλλαγή σε καλεί και πρέπει να την υποδεχτείς, χωρίς φόβο και με πάθος! Υποστήριξε αυτό που θέλεις και αυτό που δεν θέλεις. Το σύμπαν είναι μαζί σου!

Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο από την Πανσέληνο;
Και κυρίως αν ανήκεις στους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του δευτέρου δεκαημέρου ή αν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, κάτι που μπορείτε να το δείτε στον αστρολογικό χάρτη σας.

Δείτε το παρακάτω video με τις αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο.

Πηγή: myastro.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ