Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Συνέντευξη με την Κατερίνα Νικολοπούλου: Η παιδεία είναι συνυφασμένη με την τέχνη

Την γνωρίσαμε την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν, όταν πρωταγωνίστησε στην δραματική σειρά του ΑΝΤ1 “Οργή” που προβλήθηκε στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι.Φέτος την βλέπουμε στα νέα επεισόδια της “Πολυκατοικίας” του ΣΚΑΙ ενώ συμμετέχει και στη γνωστή θεατρική παράσταση “Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία”

Η Κατερίνα Νικολοπούλου, μια από τις πιο ταλαντούχες νέες ηθοποιούς μιλάει για όλα αυτά στο logiastarata,gr και στον Ανδρέα Σταματόπουλο για την απόφασή της να γίνει ηθοποιός και αποκαλύπτει το όνειρό της “που ήρθε η ώρα να γίνει πράξη”

-Αυτές τις μέρες παίζεις στην θεατρική παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία» στο θέατρο ΔΙΑΝΑ. Θες να μας πεις λίγα λόγια για την παράσταση;

-Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία είναι ένα μια νουβέλα γραμμένη από τον Άγγλο συγγραφέα Κάρολο Ντίκενς σε μια εποχή που η γιορτή των Χριστουγέννων είχε χάσει την αξία της. Είναι ένας ύμνος στην αλληλεγγύη, τη συμπόνοια και την αγάπη που χωρίς αυτές οι άνθρωποι μένουμε μόνοι και αβοήθητοι. Η σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη είναι καθοριστική και σε συνδυασμό με τους αγαπημένους και τόσο ταλαντούχους συναδέλφους που απαρτίζεται ο θίασος το έργο είναι πραγματικά ένα αριστούργημα!

-Ποια είναι τα μηνύματα που περνάει;

-Το έργο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και αφορά πραγματικά όλες τις ηλικίες. Δε σου κρύβω ότι δεν αγαπάω τα Χριστούγεννα τόσο αλλά η συμμετοχή μου σ αυτήν την παράσταση μ έκανε να αναθεωρήσω και να δω πιο ουσιαστικά σε προσωπικό επίπεδο τη γιορτή των Χριστουγέννων όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται αυτό. Σπουδαίο δώρο αυτό.

 

-Πώς νιώθει ένας ηθοποιός βλέποντας στο τέλος του έργου το κοινό να φεύγει συγκινημένο;

-Γενικά πάντα είναι πολύ γλυκό να βλέπεις ότι η παράσταση που συμμετέχεις και η συνολική και προσωπική σου δουλειά αγγίζουν τους θεατές και τους δίνουν τροφή για σκέψη. Είναι μια επιβεβαίωση για τον κάθε καλλιτέχνη και η ελπίδα για να συνεχίσει.

-Έχεις τελειώσει το πολιτικό της νομικής. Πως αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;

-Είμαι απόφοιτος του πολιτικού τμήματος της νομικής(χρονικά αυτό συμπέφτει σχεδόν με τις σπουδές μου στη δραματική σχολή)και αυτό είναι κάτι που τελικά μπορεί να μην ακολούθησα αλλά με βοήθησε σε πολλά ακόμη και στο χώρο αυτό της υποκριτικής. Η παιδεία είναι συνυφασμένη με την τέχνη μας παρόλο που αφενός δεν αποκτιέται αμιγώς στα πανεπιστήμια ούτε τελειώνει εκεί αφετέρου όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς και να έχει μια βάση. Η αγάπη μου για την υποκριτική υπήρχε πάντα και ήταν μέσα στο μυαλό και την καρδιά μου από πολύ μικρή ακόμη ηλικία. Αυτό ήθελα πάντα.

-Πως αντέδρασαν οι δικοί σου;

-Ήμουν και είμαι ένα αυτόνομο και ανεξάρτητο «παιδί» με αγάπη για τη ζωή που έχει δυσκολίες, ομορφιές και βουνά. Οι δικοί μου πάντα είναι δίπλα μου και με στηρίζουν σε ότι κι αν κάνω. Εμπιστοσύνη και κουράγιο χρειαζόμαστε όλοι απ τους δικούς μας ανθρώπους για να γίνουμε πιο δυνατοί. Όλα τ αλλά κάπως με κάποιο τρόπο έρχονται.

– Έγινες γνωστή πέρσυ όταν πρωταγωνίστησες στη σειρά “Οργή” του ΑΝΤ1 που στην Ελλάδα προβλήθηκε το καλοκαίρι. Πως ήταν η εμπειρία;

-Η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση που έγινε στη δραματική σειρά Οργή που προβλήθηκε στον Αντ1 το καλοκαίρι που μας πέρασε, ήταν ένα δώρο και μου έδωσε κουράγιο να συνεχίσω αυτό το δρόμο. Έμαθα πολλά και προχωράω πιο σίγουρη και γεμάτη ευγνωμοσύνη περιμένοντας κι αλλά ωραία να έρθουν.



-Σε είδαμε σε μια δραματική σειρά την περασμένη σεζόν ενώ φέτος συμμετέχεις στη χιουμοριστική σειρά του ΣΚΑΙ “Θα γίνει της Πολυκατοικίας”
Κωμωδία ή Δράμα σου πάει περισσότερο; Τι πιστεύεις;

-Δε ξέρω τι σημαίνει το ‘μου πηγαίνει το δράμα ή η κωμωδία πιο πολύ’. Αλήθεια. Εμείς το κάνουμε να μας ‘πηγαίνει’ κάτι αναλόγως αν θέλουμε και μπορούμε όχι. Αυτή είναι η ουσία αυτής της δουλειάς. Δεν έχει σημασία αν συμμετέχεις σε μια δραματική ή κωμική σειρά αρκεί να το κανείς με την ποιότητα που έχεις, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Η δουλειά είναι η ίδια απλώς το μόνο που διαφέρει είναι ο τρόπος προσέγγισης. Τώρα απολαμβάνω την κωμωδία με τη συμμετοχή στην σειρά «Θα γίνει της πολυκατοικίας» στον ΣΚΑΙ καθώς είναι κι ένα είδος που σαν θεατή δε με τραβάει ιδιαίτερα και έτσι με προκαλεί κατά κάποιο τρόπο να επαναπροσδιορίσω και κάποια κεκτημένα μου.

– Παρακολουθείς προγράμματα ως τηλεθεάτρια; Η μυθοπλασία έχει την τιμητική της αυτή τη σεζόν…

-Δεν έχω τη συνήθεια να βλέπω τηλεόραση. Ωστόσο, ομολογώ πως φέτος γίνονται προσπάθειες που δίνουν την ελπίδα για μια τηλεόραση που δε θα υποτιμά και θα σέβεται τους τηλεθεατές αλλά και τους εργαζόμενους σ αυτήν σε όλους τους τομείς της. Παρακολουθώ όταν έχω χρόνο αποσπασματικά κάποιες σειρές για να έχω μια συνολική εικόνα της τηλεοπτικής πραγματικότητας.

-Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον;

-Ελπίζω και λαχταρώ να έρθουν όμορφες συνεργασίες και συναντήσεις. Να καταφέρω να βάλω κι εγω το λιθαράκι μου σ αυτό που αγαπάω και παλεύω να έχω στη ζωή μου. Αυτή τη χρονική περίοδο με πετυχαίνεις μαζί με όλα τ αλλά στη φάση που θέλω πολύ και έχω ξεκινήσει να φτιάξω τη δική μου παράσταση περνώντας μέσα απ όλα. Είναι ένα όνειρο κι αυτό που ήρθε η ώρα να γίνει πράξη και να πάρει τη μορφή που εγώ επιθυμώ σε πραγματικές συνθήκες μ ένα έργο βαθιά ανθρώπινο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 128 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 128 Ο Βρεττός καλεί σε συνάντηση τον Σεραφετίνογλου… και τα πράγματα θα πάρουν πολύ γρήγορα, πολύ...