Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Σκουρολιάκος: Το κομματικό κράτος πρωταγωνιστεί και στον Πολιτισμό (video)

Την Τετάρτη 07.08.2019 ο υπεύθυνος του τομέα πολιτισμού και Βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρολιάκος μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».

Ο κ. Σκουρολιάκος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην πολιτική μεταστροφή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αμέσως μετά τις εκλογές έκανε μεταστροφή σε κομβικά ζητήματα όπως η συμφωνία των Πρεσπών και η τραγωδία στο Μάτι. Όταν ξαφνικά η προδοτική συμφωνία στο συνέδριο του Εconomist έγινε επωφελής ενώ ο τότε «καταστροφικός και ανίκανος» αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας έγινε ικανότατος Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος συνέχισε την τοποθέτηση του αναδεικνύοντας την υποκρισία της Κυβέρνησης που προεκλογικά είχε υποσχεθεί ένα μη κομματικό κράτος και από την ημέρα που ο λαός της ανέθεσε την διακυβέρνηση της Χώρας νομοθετεί με σκοπό να βολέψει τα κομματικά της παιδιά.Με τρανταχτό παράδειγμα τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού. Σε συγκεκριμένα άρθρα, το υπουργείο φανερώνει ξεκάθαρα τις πολιτικές του προθέσεις, ειδικά όσον αφορά στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων στου οποίου το ΔΣ, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, δεν συμμετέχει αρχαιολόγος, δείχνοντας έτσι την πολιτική απαξίωση που διακατέχει την κα Υπουργό προς τους αρχαιολόγους που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα βέβαια, δίνει με νομοθετική διάταξη 2 μετακλητούς συνεργάτες και 2 ειδικούς συμβούλους στην Πρόεδρο του ΤΑΠΑ, αποδεικνύοντας την πρόθεση της κομματικοποίησης του Οργανισμού.

Συνέχισε με το άρθρο 89, το οποίο αποτελεί το άκρον άωτον του κομματισμού στον Πολιτισμό αφού ανακαλεί τις προκηρύξεις για τις θέσεις Καλλιτεχνικών Διευθυντών, ώστε να μπορεί η Υπουργός να τοποθετεί καλλιτεχνικούς διευθυντές όχι με συγκεκριμένα τυπικά και επαγγελματικά προσόντα, αλλά με κομματικά κριτήρια .
Ο Πάνος Σκουρολιάκος έκλεισε την ομιλία του καλώντας την Κυβέρνηση να μην επικαλείται το 40% που έλαβε στις εκλογές ως πρόσχημα για την πολιτική της καθώς δεν αποτελεί μόνιμη «προίκα», θυμίζοντας τους στοίχους του ποιητή «τον λόγο ως ένας δικαστής στυγνός θα σας ζητήσει» και τότε«κανένα κομματικό κράτος δε θα μπορεί να σας σώσει» τόνισε
«μα, κανένα!».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ