Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Β. Μαρινάκης

Ζητεί την ακύρωση της αρνητικής απόφασης της ΕΛ.ΑΣ για επιστροφή του διαβατηρίου του

Την αναστολή αλλά και την ακύρωση της απόφασης της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία του αφαιρέθηκε το διαβατήριό του, ζητεί με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης.

Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην αφαίρεση του διαβατηρίου του επιχειρηματία μετά τη διάταξη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά (170/2018) με την οποία τέθηκε σε βάρος του Β. Μαρινάκη ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα για την υπόθεση του πλοίου Νoor 1. Ο ίδιος περιοριστικός όρος είχε απαγγελθεί και σε τρεις συνεργάτες του επιχειρηματία μετά την άσκηση ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί σε βάρος τους.

Στην προσφυγή του στο ΣτΕ, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως η απόφαση για αφαίρεση του διαβατηρίου του είναι αντισυνταγματική και παράνομη και επισημαίνει πως η επίμαχη εισαγγελική διάταξη δεν επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, με βούλευμα του οποίου επήλθε άρση, όπως επισημαίνει, του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Μάλιστα, στην αίτησή του ο επιχειρηματίας επισημαίνει πως ζήτησε από την Αστυνομία να του επιστραφεί το διαβατήριο που του είχε αφαιρεθεί σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη, αλλά το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό.

Έτσι, προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί η σχετική αρνητική απόφαση της διεύθυνσης διαβατηρίων της ΕΛΑΣ.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ