Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Λοβέρδος: Ο Πρωθυπουργός κατ’ ουσίαν απέπεμψε τον κ.Κοτζιά και όχι ο κυβερνητικός του εταίρος (video)

«Τα χρήματα που διακίνησε ο Σόρος, που κατηγορούνται μεταξύ τους οι υπουργοί, είναι το παλιό πολιτικό σύστημα; Συλλήβδην όποιος έχει μία ιστορία στην πολιτική είναι διεφθαρμένος;

Αυτά τα έλεγε η χούντα, όταν μιλούσε για φαυλοκρατία και εννοούσε όλους τους προηγούμενους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Κανελλόπουλος, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου. Αυτές οι ομαδοποιήσεις είναι φασιστικές προσεγγίσεις» δήλωσε στον Δημήτρη Βενιέρη και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, αναφορικά με την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, συμπληρώνοντας ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και πρέπει απερίσπαστη να κάνει το έργο της, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.»
Σχετικά με την παραίτηση Κοτζιά ο κ. Λοβέρδος είπε:
«Ο Πρωθυπουργός κατ’ ουσίαν απέπεμψε τον κ.Κοτζιά και όχι ο κυβερνητικός του εταίρος. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, οι υποθέσεις είναι αρκετές και δεν μιλάω για θέματα διαφθοράς. Εκτιμώ ότι υπήρξαν διαφωνίες Τσίπρα- Κοτζιά κυρίως για τα θέματα της Ρωσίας και ήρθε η ώρα για τον κ. Τσίπρα να απαλλαγεί από τον κ. Κοτζιά. Εγώ αυτό εκτιμώ.
Την εννιασέλιδη επιστολή παραίτησης εκτιμώ ότι θα τη δώσει ο κ. Κοτζιάς. Όταν γράφεις επιστολή παραίτησης γράφεις πέντε σειρές. Οι επιστολές αυτές ή είναι μία φράση «παρακαλώ κ. Πρωθυπουργέ να δεχτείτε την παραίτησή μου» ή είναι «δεχτείτε την παραίτησή μου για τους λόγους Α, Β, Γ και κλείνω».

Εννιά σελίδες είναι εξιστόρηση γεγονότων, πραγμάτων. Ο κ. Κοτζιάς την έστειλε ως αυστηρώς προσωπική, αλλά μετά ήρε ο ίδιος αυτόν τον χαρακτηρισμό. Άρα ο πρωθυπουργός δεν έχει δικαιολογία να μην τη δώσει στη δημοσιότητα, αφού ο ίδιος ο Κοτζιάς λέει ότι δεν είναι προσωπική η επιστολή.
Ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στην ερώτησή μας στη Βουλή για τις καταγγελίες Κοτζιά. Αν δεν απαντήσει, θα επανέλθουμε με επίκαιρη ερώτηση. Αν δεν προσέρχεται να απαντήσει είναι δικό του θέμα, αλλά είναι και ένα το κρατούμενο.»
Αναφορικά τέλος με την αιγιαλίτιδα ζώνη ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός επέτρεψε στον Κοτζιά να κάνει την ανακοίνωση για την αιγιαλίτιδα κατά την παράδοση παραλαβή του υπουργείου εξωτερικών, μάλλον γιατί δεν το στάθμισε σωστά. Για να ξεφύγει από τα υπόλοιπα προβλήματα, συμφώνησε να τον αφήσει να το πει. Το άφησε το θέμα τρεις μέρες να «κυλιέται», το πήρε η Τουρκία ως απειλή και αφού οι τουρκικές εφημερίδες είχαν προβάλει το θέμα, ο πρωθυπουργός υπαναχώρησε.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 33 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της καθημερινής σειράς του OPEN  ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 33 Ο Τζώρτζης ανακαλύπτει ότι η Αλεξάνδρα τον εξαπάτησε. Παραδέχεται ότι έκανε υπεξαιρέσεις στην...