Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Guardian: Σε πολυτελή ανοιχτή φυλακή ο Κουφοντίνας

Δημοσίευμα για την μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου φιλοξενεί σήμερα η βρετανική εφημερίδα Guardian .

Συγκεκριμένα σημειώνονται οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταγωγή του καταδικασμένου τρομοκράτη από τις υψηλής ασφαλείας φυλακές του Κορυδαλλού σε μια «πολυτελή ανοιχτή φυλακή» όπως την χαρακτηρίζει η εφημερίδα.
Παράλληλα στο ρεπορτάζ επισημαίνεται η δημόσια καταδίκη από την Ουάσινγκτον και την Άγκυρα για την μετακίνηση του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» από «τις φυλακές φρούριο του Κορυδαλλού, σε μια αγροτική φυλακή στην κεντρική Ελλάδα όπου στις εργασίες περιλαμβάνεται το μάζεμα φρούτων και ο καθαρισμός της υπαίθρου».

Τέλος γίνεται αναφορά και στα όσα υποστηρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι δεν πρόκειται για ειδική μεταχείριση απέναντι στον Κουφοντίνα και πως δεν θα μπορέσει να υποβάλει αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης όταν θα συμπληρώσει 19 χρόνια στη φυλακή. «Η εκτέλεση της ποινής θα συνεχιστεί κανονικά. Η μεταφορά δεν αποτελεί ειδική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή μερικώς ελεύθερη παραμονή» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ο οποίος, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ επέμεινε ότι όσοι έχουν καταδικαστεί μεταφέρονται σε άλλες εγκαταστάσεις στο πλαίσιο σχεδίων για να μετατραπεί η υπερβολικά γεμάτη φυλακή του Κορυδαλλού σε φυλακή για τους κατηγορούμενους που περιμένουν να δικαστούν.

Πηγή: insider.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΨΕΜΑ: Ο Γιώτης συλλαμβάνεται

Ραγδαίες εξελίξεις στι σημερινό επεισόδιο της νέας σειράς  ΣΑΝ ΨΕΜΑ που ξεκίνησε στο OPEN. Ο Πέτρος πηγαίνει εκδρομή με την Ζωή και την Αλίκη. Ο τράπερ, που...