Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Θεοδωράκης: «Το ΚΙΝΑΛ είναι πιο συντηρητικό από αυτό που θέλαμε – Εγώ βγαίνω πάντα με σταυρό»

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο συντηρητικό από αυτό που θέλαμε. Την 1η Ιουλίου θα αποφασίσουμε αν θα αποχωρήσουμε», δήλωσε οΣταύρος Θεοδωράκης.

«Η συμφωνία με τα Σκόπια είναι καλή. 25 χρόνια έχουμε δώσει το όνομα. Δεν λεγόταν Μαγούλα!», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στο ονοματολογικό, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι μπορεί να στηρίζει την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά «δεν είμαι ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ» και τονίζει: «Ένας αρχηγός πεθαίνει μαζί με το κόμμα του».

Ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνει Καμμένος στη θέση του Καμμένου: «Θα στηρίξω της συμφωνία, αλλά όχι την κυβέρνηση».

«Ένας αρχηγός που τόλμησε να ιδρύσει ένα νέο κόμμα δεν μπορεί να είναι υποψήφιος με ένα άλλο κόμμα. Πεθαίνει μαζί με το πτώμα του, αν πεθάνει. Το Ποτάμι όμως δεν θα πεθάνει. Θα έχει μια δυναμική παρουσία», τόνισε.

Σχολιάζοντας τη στάση του Ποταμιού απέναντι στη συμφωνία της κυβέρνησης για το ονοματολογικό, είπε: «Είμαστε υποχρεωμένοι αν υπάρχει κάποιο ωφέλιμο για την κοινωνία, να το στηρίζουμε. Δεν θα αντικαταστήσουμε όμως τον Καμμένο. Στηρίζουμε με τόλμη στη Βουλή, σε κάθε Βουλή, τα ωφέλιμα για την κοινωνία μέτρα. Ο πολίτης δεν θέλει άσπρο – μαύρο. Είναι καλή συμφωνία», τονίζοντας ωστόσο πως «Αν είχαμε ένα συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, θα ήταν καλύτερη».

Και εξηγεί γιατί: «Το πρόβλημά μας είναι η Τουρκία. Πώς συνδέεται με το Σκοπιανό; Η Τουρκία φτιάχνει καινούργια αεροδρόμια, τζαμιά και ιατρεία σε άγονες περιοχές των Σκοπίων. Θέλουν αεροπορική βάση στα Σκόπια, στα βόρεια σύνορά μας. Μπορεί η Ελλάδα να έχει δύο μέτωπα, ή να ‘χει την προσοχή της στο ένα; Πρέπει να κλείσουμε τα μέτωπα στον βορρά, με πατριωτική θέση. Είναι κέρδος μας. Πρέπει να μην σπαταλάμε διπλωματικό κεφάλαιο σε ανύπαρκτους κινδύνους».

«Υπάρχουν βουλευτές του Ποταμιού που λένε ‘αν προσεγγίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, θα φύγουμε’ και άλλοι που λένε πως ‘αν προσεγγίσουμε ΝΔ θα φύγουμε. Αυτό είναι το Ποτάμι», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι την 1η Ιουλίου θα αποφασιστεί αν αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας: «Δεν πήγαμε για να σιγουρέψουμε κάποια θέση. Είμαστε οι περιζήτητοι γαμπροί, όπως λέτε, αλλά δεν μας ενδιαφέρει να έχω θέση. Εγώ βγαίνω πάντα με σταυρό, διεκδικώ. Θέλαμε να σπρώξουμε τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου σε πιο μεταρρυθμιστικές θέσεις. Είναι δύσκολο. Προσπαθούμε αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι το Κίνημα είναι πιο συντηρητικό από ό,τι θα θέλαμε».

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ