Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παπαχριστόπουλος: Διαπραγματεύσιμα μετά τον Αύγουστο κατώτατος μισθός και αφορολόγητο

“Η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρώσει σε επτά σημεία, όπως είναι ο κατώτατος μισθός και το αφορολόγητο, τα οποία είναι διαπραγματεύσιμα μετά τον Αύγουστο. Καλά κάνει η κυβέρνηση και δεν “φλυαρεί” για αυτά τα πράγματα τώρα” δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
“13η σύνταξη στον ιδιωτικό τομέα, ναι, κατώτατος μισθός, για τον οποίο ήδη έχει δεσμευτεί η Αχτσιόγλου, ναι, ΕΝΦΙΑ ναι, ΦΠΑ ναι ιδίως στα νησιά, στοχευμένη φοροελάφρυνση τουλάχιστον για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ναι.
Εγώ δεν θριαμβολογώ, ξέρω ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου δεν περνάει καλά. Άλλο πράγμα η μακροοικονομία κι άλλο η καθημερινότητα. Για να φτάσει η μακροοικονομία στην πραγματικότητα, που όλοι ομολογούν ότι οι δείκτες είναι θετικοί, χρειάζονται 12 με 14 μήνες, να είμαστε ρεαλιστές.”
Ο κ. Παπαχριστόπουλος τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε ουσιαστικά μία χώρα χρεοκοπημένη και προσπαθεί να την ξελασπώσει, ενώ παραδέχθηκε ότι “το 2015 η κυβέρνηση είπε υπερβολές, είπαμε και εμείς οι ΑΝΕΛ και να κάνουμε την αυτοκριτική μας, είχαμε άγνοια κινδύνου, πείτε ότι υπήρχε και πρόθεση. Από την άλλη υπήρχε μία χώρα λεηλατημένη, δεν ξέραμε το βάθος της λεηλασίας. Υπερβολές και άγνοια κινδύνου, ναι. Στρατηγική ήττα, όχι δεν υπήρξε.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ