Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Κάρολου και της Καμίλα

Η Ελλάδα υποδέχεται τον πρίγκιπα της Ουαλίας και διάδοχο του βρετανικού θρόνου Κάρολο και τη σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, στο πλαίσιο τριήμερης επίσημης επίσκεψης, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Είναι η δεύτερη επίσημη επίσκεψη του Καρόλου στην Ελλάδα, καθώς η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 1998, και την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας για τη δούκισσα της Κορνουάλης. Όπως έχει γίνει γνωστό από τη βρετανική πλευρά, η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα, έχει σκοπό να τιμήσει τους μακραίωνους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Κάρολος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα στο παρελθόν, στο πλαίσιο ιδιωτικών επισκέψεων, ενώ διατηρεί στενούς δεσμούς με το ‘Αγιον Όρος, το οποίο έχει επισκεφθεί πολλές φορές και ειδικότερα τη Μονή Βατοπεδίου.

Το ζεύγος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα προσγειωθούν στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 14:50. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνου και κατόπιν θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ακολούθως, ο πρίγκιπας Κάρολος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 20:30, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το πρωί της Πέμπτης, ο πρίγκιπας Κάρολος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην οδό Φιλοθέης. Στις 11:30 ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθούν το Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο όπου ο πρίγκιπας Κάρολος θα καταθέσει στεφάνι.

Στη συνέχεια ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στον Πειραιά όπου θα επισκεφτεί το «HMS Echo» και την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης «HMC Valiant» που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Ακολούθως, θα μεταβεί στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου όπου θα επισκεφτεί το θωρηκτό-καταδρομικό «Γ. Αβέρωφ», και την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, στις 12:30 η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθεί την Μονή Καισαριανής όπου και θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές με θέμα το παιδικό βιβλίο με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Την Παρασκευή ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα θα μεταβούν στην Κρήτη και θα μεταβούν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού. Μετά την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ο πρίγκιπας Κάρολος θα επισκεφθεί τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής ενώ η δούκισσα της Κορνουάλης, περίπου στις 13:45, θα μεταβεί στο Οινοποιείο Λυραράκη.

Στις 14:30, θα μεταβούν στις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου όπου θα ενημερωθούν για το έργο της ΜΚΟ Οργανισμός Ανάπτυξης Ηρακλείου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης & Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία και θα συνομιλήσουν με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας στο Παλαιό Σχολείο.

Τέλος, πριν την αναχώρηση από τη χώρα μας, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή γιορτή στην Πλατεία των Αρχανών με πολιτιστικές δράσεις και παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 110 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 110 Βαθύς ο πόνος στο σπίτι των Μπουραντάδων...