Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αμανατίδης: Όσο αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα, αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα «ατύχημα»-Η εικόνα του Σαββίδη χθες στο γήπεδο δεν ήταν καλή

«Βλέπουμε μία αυξανόμενη κινητικότητα και προκλητικότητα, κι όσο αυτη αυξάνεται, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για να συμβούν τέτοια γεγονότα» δήλωσε στην εκπομπή FOCUS PRESS στο Άτλας TV Κεντρικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ερωτηθείς αν φοβάται ένα «δυστύχημα» με την Τουρκία.«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να αποκλιμακώσουμε την ένταση, σταθερά υπερασπιζόμενοι ντα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Γίνεται και έγινε ήδη η διεθνοποίηση των ζητημάτων με την Τουρκία.»Αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Αμανατίδης είπε ότι «είμαστε εν αναμονή της απαγγελίας κατηγοριών από την πλευρά του εισαγγελέα, η διερεύνηση αυτή θα πρέπει να λήξει τάχιστα, εμείς από την πλευρά μας ενημερώσαμε την Ε.Ε. Οι προσπάθειές μας είναι συνεχείς από την πρώτη στιγμή, δεν υπήρξε καμία ολιγωρία.»Ερωτηθείς για την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό, για το γεγονός ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο Υφυπουργός Εξωτερικών απάντησε:«Είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση εθνικά θέματα για εσωτερική κατανάλωση. 
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε στη Βουλή, ότι θα κρίνει ο ίδιος πότε θα κάνει το τηλεφώνημα, διότι τα τηλεφωνήματα πρέπει να ξέρεις πότε τα κάνεις, γιατί μπορεί να περιπλέξουν την κατάσταση. Γι’ αυτό λέω ότι είναι επικίνδυνο να επιμένει η αντιπολίτευση στο ζήτημα αυτό.»
Σχετικά με τη χθεσινή εικόνα του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο, που έκανε το γύρο του κόσμου ο κ. Αμανατίδης δήλωσε:«Η εικόνα δεν είναι καλή, δεν το συζητάμε, ήταν άσχημη, ωστόσο, είδα ότι χθες, ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα ήσυχος (σ.σ. μέσα στο γήπεδο). Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν κανόνες, διαδικασίες… Η ομάδα είναι άλλο πράγμα, τα φυσικά πρόσωπα είναι άλλο πράγμα, εγώ μέσα μου τα ξεχωρίζω αυτά, το συνολικό όμως πλαίσιο, θα το διευθετήσει η Δικαιοσύνη και η ίδια η Πολιτεία μέσω του αρμόδιου υφυπουργού.»
Ο κ. Αμανατίδης αρνήθηκε τέλος, ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μάλιστα ότι τα πρωταθλήματα δεν κερδίζονται μέσα από σχέσεις με κυβερνήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 78 Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαίδη με τον Χρήστο αρχίζουν να...