Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

«Καμπανάκι» από Βρούτση: Εκτινάχθηκαν κατά 1 δις σε τρεις μήνες!

«Δυσάρεστη έκπληξη» χαρακτηρίζει τα στοιχεία της πρώτης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, ο τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Γιάννης Βρούτσης.

Όπως σημειώνει τα στοιχεία αποτυπώνουν και αποκαλύπτουν τις αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και την «κατάρρευση» της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2017 μεταφέρθηκαν στο ΚΕΑΟ εκκρεμούσες οφειλές από τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα η εικόνα των ληξιπρόθεσμων – όπως εμφανίζεται σήμερα στο ΚΕΑΟ – να είναι πλήρως απογοητευτική.

«Μέσα σε τρεις μήνες (Δεκέμβριος του 2016), έφτασαν στα 18,528 δισ. ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκαν κατά 990.000.000 ευρώ, σπάζοντας κάθε ρεκόρ», υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης.

Κάνει επίσης λόγο για «ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» η οποία «έχει πλέον εξαντλήσει πολίτες και επιχειρήσεις, με ολέθρια αποτελέσματα».

«Παλινωδίες, σύγχυση, λάθη, παραλείψεις και ιδεοληψίες, έχουν οδηγήσει τους ασφαλισμένους σε απόγνωση και το ασφαλιστικό στον αέρα» προσθέτει ο βουλευτής της Ν.Δ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βρούτσης, επικαλούμενος στοιχεία του ΚΕΑΟ:

Ο αριθμός των οφειλετών, σήμερα, αγγίζει τους 619.768, οι οποίοι χρωστούν το ποσό 22,492 δισ. ευρώ.
Συγκρίνοντας την εικόνα των ληξιπρόθεσμων στο ΚΕΑΟ, κατά το 2014, με τη νέα κατάσταση, έχουμε εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων κατά 11,564 δισ. ευρώ ή 106%.
Χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν η μεταβίβαση των πρόσφατων οφειλών, η εικόνα των ληξιπρόθεσμων είναι «αποκαρδιωτική και κυρίως ανησυχητική», συνεχίζει ο κ. Βρούτσης, τονίζοντας ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο. «Μόλις, μέσα σε τρεις μήνες (Δεκέμβριος του 2016), έφτασαν στα 18,528 δισ. ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκαν κατά 990.000.000 ευρώ, σπάζοντας κάθε ρεκόρ», προσθέτει.
Συγκρίνοντας την εικόνα των ληξιπρόθεσμων στο ΚΕΑΟ, κατά το 2014, με την αντίστοιχη σημερινή, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν μεταβίβαση των πρόσφατων οφειλών, η συνολική αύξηση των ληξιπρόθεσμων, μέσα σε 27 μήνες με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ανέρχεται στα 7,6 δισ. ευρώ ή 69,5%, συμπληρώνει ο βουλευτής της Ν.Δ.
Παράλληλα, επικαλούμενος την έκθεση σχετικά με τα στοιχεία των ρυθμίσεων (ενεργές, ολοκληρωμένες, απωλεσθείσες) για τους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ, ο κ. Βρούτσης παρατηρεί ότι από τους 76.843 οφειλέτες, οι οποίοι εντάχθηκαν στο Ν.4321/2015, με οφειλές ύψους 3,261 δισ. ευρώ, οι 41.736 με οφειλές ύψους 1,88 δισ. ευρώ απεντάχθηκαν.

«Δηλαδή, το 54% των οφειλετών που συμμετείχαν, απώλεσαν τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις» προσθέτει, εκτιμώντας ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός πως αρχικά οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση ήταν διαφορετικές.

«Στη συνέχεια, αυτές μεταβλήθηκαν προς το δυσμενέστερο από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα οι δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες να αδυνατούν να ανταποκριθούν και τελικά να απωλέσουν τη ρύθμιση» καταλήγει ο κ. Βρούτσης.

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ – Spoiler: Η Αρετή βγαίνει από τη φυλακή – Μόνο ο Λυκούργος την υποδέχεται!

Άκρως συγκλονιστικές αναμένονται ακόμη μία φορά οι εξελίξεις στη δραματική σειρά του MEGA, Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Η Αρετή είναι απελπισμένη καθώς πιστεύει ότι δεν πρόκειται...