Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0

Ο Ατρόμητος, τα έπαιξε όλα για όλα στο φινάλε. Ο Σα Πίντο στο 86′ πέρασε στο παιχνίδι και τον Βασιλείου. Ο νεαρός άσος είχε καιρό να αγωνιστεί, αλλά αυτό που χρειάστηκε ήταν μόνο πέντε λεπτά. Στο 91′, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και λύτρωσε την ομάδα του!

Βέβαια για να φτάσουμε στο γκολ, χρειάστηκε η συμβολή ακόμα δύο. Αρχικά ο Πλατέλλας, έκανε ένα εξαιρετικό ματς. Το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ ή η ασίστ. Τελικά, βρήκε την δεύτερη στο τέλος. Για να βρεθεί σε θέση όμως να το πετύχει αυτό, βοήθησε ένας πρώην…

Ο Κούρος, έκανε τραγικό λάθος, και έδωσε την ευκαιρία στην πρώην του ομάδα να πάρει τη νίκη. Μια ανέλπιστη νίκη σε εκείνο το σημείο, με τον Ηρακλή να χάνει έναν υπερπολίτιμο βαθμό για τη συνέχεια. Αντίθετα βέβαια, ο Βασιλείου κράτησε την ομάδα του κοντά στο… όνειρο των πλέι οφ!

Έτσι έπαιξαν

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Γκορμπούνοφ, με τους Ζησόπουλο, Φυτανίδη στα στόπερ, τον Κιβρακίδη δεξιά και τον Κατράνη αριστερά. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Μανιάτης με τον Ούμπιδες, δεξί εξτρέμ ο Πλατέλλας, αριστερό ο Λημνιός, δεκάρι ο Τόνσο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντάουντα.

Σε ό,τι αφορά τον Σάββα Παντελίδη, είχε να διαχειριστεί τις απουσίες των Χουάντερσον, Ζιαμπάρη και Στάμου. Έτσι παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Γιαννίκογλου στο τέρμα, στα μπακ ο Κούρος αριστερά, ο Αργυρόπουλος δεξιά, Ρούσος και Τζανετόπουλος στα στόπερ. Αμυντικοί μέσοι ο Δώνης και ο Ιτζόγλου, δεξιά Μοντέιρο, αριστερά ο Πασάς με τον Λεοζίνιο δεκάρι και τον Περόνε στη κορυφή της επίθεσης.

Δραστήριο ξεκίνημα, καλύτερος ο Ηρακλής

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες μπήκαν δραστήριες στο παιχνίδι και είχαν από μία καλή στιγμή. Στο πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι φώναξαν για χέρι, ενώ στην επόμενη φάση ο Μοντέιρο έπιασε σουτ έξω από την περιοχή με τον Γκορμπούνοφ να διώχνει σε κόρνερ.

Τελευταία φορά στο πρώτο μέρος που απείλησε ο Ατρόμητος, ήταν στο 5′ με την κεφαλιά του Λημνιού να φεύγει άουτ. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ανήκει στον Ηρακλή. Στο 27′ απείλησαν με τον Λεοζίνιο και στο 36′ είχαν την μεγάλη τους ευκαιρία για το 0-1. Μετά από σουτ του Δώνη, η μπάλα στρώθηκε στον Κούρο, ο οποίος έπιασε το μακρινό σουτ και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοφ.

Κυρίαρχος ο Ατρόμητος

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος στην επανάληψη. Είχε την κατοχή, έλεγχε τον ρυθμό και απειλούσε. Αρχικά στο 53′ με κεφαλιά του Μανιάτη να φεύγει ελάχιστα έξω, στη συνέχεια με τον Πλατέλλα στο 61′ με σουτ να απειλεί τον Γιαννίκογλου, ενώ η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 71′.

Τότε, ο Κιβρακίδης έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Ντιγκινί να αιφνιδιάζεται και από κοντά να πλασάρει άουτ! Η πολιορκία αυτή συνεχίστηκε για τον Ατρόμητο που πλέον αγωνιζόταν με τρία σέντερ φορ και στο 75′, νέα προσπάθεια και σουτ του Πλατέλλα κατέληξε ελάχιστα έξω.

«Δώρο» από έναν πρώην και λύτρωση!

Τελικά το φινάλε στο Περιστέρι είχε γκολ! Ενώ όλα έδειχναν πως το 0-0 δεν θα άλλαζε, μια βαθιά μπαλιά από την άμυνα έφερε το λάθος του Κούρου. Ο πρώην άσος του Ατρόμητου, δεν είχε καλή θέση, έχασε την κεφαλιά με τον Πλατέλλα να εκμεταλλεύεται και στο 90′ να βγάζει την μπαλιά στον Βασιλείου ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Αυτό ήταν και το φινάλε της αναμέτρησης. Ο Ηρακλής άξιζε τον βαθμό, αλλά δεν τον πήρε. Ο Ατρόμητος άξιζε τη νίκη στην επανάληψη και την πήρε.

MVP: Ο Πλατέλλας ήταν εξαιρετικός! Τα έκανε όλα στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου και στο τέλος είπε… ευχαριστώ στο λάθος του Κούρου μπήκε στην περιοχή και έβγαλε την ασίστ στον Βασιλείου ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα άνοιξε το σκορ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αμπιόλα Ντάουντα, αλλά και ο Πρερόνε. Οι δύο επιθετικοί των δύο ομάδων δεν βοήθησαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολύ καλή εμφάνιση από τον Άλμπερτ Ρούσσο για τον Ηρακλή. Ήταν σχεδόν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα και αν ο Γηραιός είχε πάρει τον βαθμό το μεγαλύτερο μερίδιο θα άνηκε σε εκείνον.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε Κούρος στο 90′, που έχασε την κεφαλιά σε μια μεγάλη μπαλιά, με αποτέλεσμα ο Πλατέλλας να το εκμεταλλευτεί και ο Ατρόμητος να επικρατήσει με 1-0.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή διαιτησία από τον Κιοτζένη. Δεν είχε δύσκολες φάσεις, πήγε το παιχνίδι χωρίς κάρτες και ενδεικτικό αυτού πως έδωσε μόλις μία σε όλο το ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής ήταν ανώτερος, είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά τελικά δεν κατάφερε να φύγει με κάποιον βαθμό από το Περιστέρι με αποτέλεσμα να παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση. Από την άλλη, ο Ατρόμητος κυριάρχησε στην επανάληψη και κατάφερε με τον καλύτερό του παίκτη, τον Πλατέλλα, να εκμεταλλευτεί το λάθος του Κούρου στο 90′ και να πάρει το τρίποντο.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Μανιάτης, Ζησόπουλος, Ούμπιδες, Λημνιός (63′ Ντιγκινί), Κατράνης, Πλατέλλας, Τόνσο (72′ Λε Ταλέκ), Ντάουντα (86′ Ντάουντα)

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Γιαννίκογλου, Κούρος, Ιντζόγλου, Δώνης, Τζανετόπουλος, Πασάς (70′ Γροντής), Αργυρόπουλος, Σαντάνα, Μοντέιρο (80′ Σαραμαντάς), Περόνε (90′ Μπαστακός), Ρούσσος

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 25 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 25 Ο Παύλος γυρνάει εσπευσμένα στην Αθήνα με τον Ερμή όταν πληροφορείται ότι ο πατέρας του...