Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ 0-0

Γίνεται να… κερδίσεις χωρίς να σκοράρεις, έστω και με αυτογκόλ; Με το τελικό σκορ να είναι 0-0; Στα.. χαρτιά όχι, αλλά στην ουσία ναι. Αυτό πέτυχε πριν από λίγο η Κέρκυρα. Σε ένα «εξάποντο» παιχνίδι, ο Ηρακλής και οι Φαίακες έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με ήττα για τους Θεσσαλονικείς. Αρα οι νησιώτες μεταφορικά επικράτησαν, καθώς παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού, από όπου δεν κατάφερε να βγει ο Γηραιός. Σε ένα παιχνίδι που… κράτησε 45 λεπτά! Εκείνα του δεύτερου μισού, καθώς στο πρώτο ημίχρονο η σκοπιμότητα και το άγχος «λύγισε» και τις δύο ομάδες. Αντίθετα μετά την ανάπαυλα αμφότερες έδειξαν καλά στοιχεία και έπαιξαν ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο.

Ο Ηρακλής ξεκίνησε με διάταξη 4-1-4-1, την οποία χρησιμοποίησε μετά το 60′ στο ματς της Βέροιας αλλά και σε μεγάλο χρονικό διάστημα κόντρα στην ΑΕΛ. Η Κέρκυρα από την πλευρά της είχε ένα κλασικό 4-2-3-1. Μετά από αυτόν τον πρόλογο, θα έπρεπε κανονικά να συνεχίσουμε με την εικόνα στο δεύτερο μισό. Οχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος αλλά όπως σας είπαμε και παραπάνω, το πρώτο 45λεπτο ήταν σαν να μην… έγινε ποτέ. Το άγχος, η σκοπιμότητα αλλά και η κούραση – ας μην ξεχνάμε πως οι ομάδες προέρχονται από σερί παιχνίδια – δεν επέτρεψαν να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Σε αυτό το διάστημα δεν υπήρξε «καθαρή» φάση, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σε ορισμένες περιπτώσεις πιο απειλητικοί, ενώ οι τελικές ήταν 2-1 υπέρ τους. Για τους Φαίακες δύο σουτ που κόντραραν στα σώματα και για τον Γηραιό ένα αντίστοιχο, αδύναμο του Λεοζίνιο που μπλόκαρε ο Κουτζαβασίλης. Αυτή ήταν όλη η επιθετική δραστηριότητα των «μονομάχων».

Μετά την ανάπαυλα όμως, σα να υπήρξε ένα μαγικό ραβδάκι που άγγιξε και τις δύο ομάδες, κυρίως τον Ηρακλή. Η Κέρκυρα «απείλησε» με το «καλημέρα» όταν ο Χουάντερσον ήταν στην σωστή θέση μετά το σουτ του Νίκιτς και μετά, σε διάστημα 10 λεπτών οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν μέσα στο γήπεδο. Σε αυτό ίσως να συνέβαλε το ότι πλέον είχαν διάταξη 4-2-3-1 (ο Δώνης ήταν στο πλευρό του Ιντζόγλου και όχι του Γροντή) και οι Κούρος (2 φορές), Μοντέιρο, Λεοζίνιο «άγγιξαν» συνολικά τέσσερις φορές το γκολ σε διάστημα μόλις οκτώ λεπτών, από το 54′ ως το 62′. Ομως ο Κουτζαβασίλης και η αστοχία, δεν τους επέτρεψαν να πανηγυρίσουν. Κάπου εκεί η Κέρκυρα έδειξε να συνέρχεται και σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι. Δεν απειλούσε, όμως την ίδια στιγμή κρατούσε πλέον τους γηπεδούχους μακρυά από τα καρέ της. Ετσι κύλησαν τα επόμενα λεπτά, μέχρι που μπήκαμε στο τελευταίο τέταρτο. Οπου οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο, κάτι που άφηνε κενούς χώρους. Ετσι οι φιλοξενούμενοι που μετά την ανάπαυλα είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ μόνο στο 48′ με τον Νίκιτς, απώλεσαν καλές ευκαιρίες με τους Τουράμ (75′), Επστάιν (80′, έδιωξε δύσκολα ο Χουάντερσον).

Προς το φινάλε η αναμέτρηση έγινε… ροντέο. Ο Γηραιός έπαιξε με δύο φορ (Μπαστακό, Λουκίνα), σήκωσε πολύ την μπάλα, η Κέρκυρα έβγαινε στην κόντρα, αλλά τελικά δεν ήρθε το γκολ για κάποιον εκ των δύο «μονομάχων». Το τελικό 0-0 είναι ένα αποτέλεσμα που ασφαλώς χαροποιεί την Κέρκυρα, ενώ αντίθετα αφήνει τον Γηραιό σε πολύ δύσκολη θέση.

O MVP: Ο Αλέξανδρος Κούρος. Επαιξε με «ανάποδο» πόδι στα άκρα της άμυνας, «άγγιξε» το γκολ δύο φορές – ο Γηραιός είχε τέσσερις «καθαρές» φάσεις, οι δύο από εκείνον – και από την πλευρά του η Κέρκυρα δεν βρήκε χώρους για να αναπτυχθεί. Σε όλο το ματς υπέπεσε μόλις σε ένα λάθος.

Στο ύψος του: Ο Φώτης Κουτζαβασίλης. Δεν… κατέβασε ρολά – δεν χρειάστηκε άλλωστε – όμως τις δυο-τρεις φορές που έπρεπε να παρέμβει, είχε σωστές τοποθετήσεις και αντέδρασε σωστά. Κυρίως σε έναν «κεραυνό» του Κούρου, που ναι μεν δεν πήγε γωνία, όμως θα μπορούσε να του «μαζέψει» τα χέρια και η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ζόρζε Μοντέιρο. Το «πάλεψε», είχε διάθεση αλλά δεν ήταν σε καλή ημέρα. Σε ένα ματς «τελικό», ο εξτρέμ του Ηρακλή που έπαιξε για 86 λεπτά είχε τρεις άστοχες τελικές και 0/8 γεμίσματα.

Το στραγάλι: Εύκολο απόγευμα πέρασε ο Μπλάνας και οι βοηθοί του. Ο αγώνας δεν είχε την «δύσκολη» στιγμή, ενώ και οι τρεις φρόντισαν να έχουν σωστές τοποθετήσεις. «Χάθηκαν» δυο-τρεις φάσεις, αλλά είναι άνθρωποι όχι ρομπότ.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ηρακλής ήταν εκείνος που απώλεσε τις περισσότερες ευκαιρίες και ως έναν βαθμό θα μπορεί να αισθάνεται αδικημένος. Αλλά πλέον σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Κάτι ανάλογο συνέβη και πρόσφατα κόντρα στην Λάρισα, ενώ γενικότερα στην Παντελίδη εποχή η ομάδα «παράγει» φάσεις, αλλά κάτι της λείπει (ίσως φταίει το άγχος) Την ίδια στιγμή η Κέρκυρα έπαιξε υποδειγματική άμυνα στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στο δεύτερο μισό με εξαίρεση το δεκάλεπτο 55′-65′ όπου «έκατσε», είχε το παιχνίδι στα μέτρα της. Αφηνε χώρους και έβγαινε στην κόντρα (σε μία από αυτή άγγιξε το γκολ με τον Επστάιν). Αν είναι δίκαιο το τελικό 0-0; Δύσκολη η απάντηση. Ηταν ένα ματς από αυτά που κλισέ λέμε ότι «όποιος σκόραρε θα κέρδιζε». Τελικά αυτό δεν συνέβη.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Τζανετόπουλος, Κούρος, Ιντζόγλου, Δώνης, Μοντέιρο (86′ Λουκίνας), Λεοζίνιο (69′ Πασάς), Γροντής, Περόνε.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ. Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης (42′ Διμιτρόφσκι), Ιωάννου, Ζαραδούκας (82′ Ντιόγκο), Νίκιτς, Σιόντης, Ζορμπάς, Κόντος, Γεωργίου (72′ Επστάιν), Τουράμ,.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 10/5/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 10/5/2024 Η μέρα μπορεί να ξεκινά με βαριά διάθεση αλλά το απόγευμα το εξάγωνο Σελήνης/Ερμή μας προδιαθέτει για έκφραση, επικοινωνία, δικτύωση ενώ...