Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ 1-1

Ο ψυχωμένος Ηρακλής βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ΑΕΛ, κατάφερε να ισοφαρίσει και έφτασε πολύ κοντά στη νίκη-ανάσα, μένοντας ωστόσο στο 1-1 με τους «βυσσινί»!

Πως ξεκίνησαν:

Ο Ηρακλής είχε τον Χουάντερσον κάτω απ’ τα δοκάρια και τους Κούρο, Στάμου, Τζανετόπουλο και Σαραμαντά στην τετράδα της άμυνας. Οι Δώνης, Γροντής και Ιντζόγλου ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Λεοζίνιο και Μοντέιρο να βοηθούν τον Πασά στην επίθεση. Ο τελευταίος πήρε τη θέση του Περόνε που είχε παραπονεθεί για ενοχλήσεις στην προθέρμανση.

Η Λάρισα ξεκίνησε με τον Θεοδωρόπουλο στην εστία, τον… πρωταγωνιστή, Ρέντζα στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μονιάκη αριστερά και τους Τσίκο και Φάρκα στα στόπερ. Οι Ντέλετιτς, Μασαλέσα και Αναστασόπουλος ήταν στα χαφ, ενώ οι Ναζλίδης, Ικάουνιεκς και Τσακοπίνο στους τρεις της επίθεσης.

Το ματς:

Ο Ρέντζας έμελλε να πετύχει δύο εκπληκτικά γκολ, από ένα σε κάθε εστία, για να βάλει αρχικά μπροστά τη Λάρισα και στη συνέχεια να την… τιμωρήσει για την οπισθοχώρηση και το γεγονός πως έδωσε χώρο στον Ηρακλή να κινηθεί και να ψάξει τρόπους ώστε ν’ απαντήσει.

Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν στο 10ο λεπτό, με τον δεξιό οπισθοφύλακα των «βυσσινί» να εκμεταλλεύεται το κακό μαρκάρισμα του Σαραμαντά από δεξιά και να κάνει το πλασέ που ξεγέλασε τον Χουάντερσον για το 1-0! Το προβάδισμα λειτούργησε τελείως αρνητικά για τους φιλοξενούμενους που έμειναν πίσω, είδαν τον «Γηραιό» να ψάχνει χώρους από τις πτέρυγες, τον Πασά να παλεύει για να κάνει τη δουλειά του τραυματία Περόνε και εν τέλει το γκολ ήρθε από… λάθος πόδια. Από βαθιά μπαλιά προς τον Μοντέιρο, ο Ρέντζας έβαλε το πόδι, έκανε τη λόμπα και «κρέμασε» τον Θεοδωρόπουλο για το 1-1 στο 41ο λεπτό.

Η Λάρισα… δεν εμφανίστηκε στο χορτάρι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ηρακλής ήταν κατά πολύ ανώτερος της ομάδας του Σάκη Τσιώλη, είχε ευκαιρίες για γκολ, είχε τον Περόνε στο γήπεδο για να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου που ήταν η ανατροπή της κατάστασης για την κατάκτηση της δεύτερης διαδοχικής νίκης, όμως δεν είχε τύχη, όπως έγινε αντιληπτό αυτό στο 71′. Ο Στάμου με όλη την εστία στο… έλεός του έπειτα από κακή έξοδο του Θεοδωρόπουλου, δεν πλάσαρε σωστά από την εκτέλεση του κόρνερ για να βάλει μπροστά τον «Γηραιό». Στο 86′ ο Πασάς σε τετ-α-τετ με τον Θεοδωρόπουλο από εκπληκτική μπαλιά του Λεοζίνιο, σούταρε δυνατά και ψηλά αποτυγχάνοντας να δώσει τη νίκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μείνει μέχρι τέλους το 1-1.

MVP: Ο…Ρέντζας! Δύο γκολ έβαλε το παιδί κι ας μη βοήθησε όσο θα ήθελε τη Λάρισα. Τουλάχιστον η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πήρε έναν βαθμό. Ωραίος και… μοιραίος ο δεξιός οπισθοφύλακας των φιλοξενούμενων, σκόραρε με ωραίο τρόπο για να βάλει μπροστά τους «βυσσινί», αλλά σκόραρε και με… ακόμα καλύτερο τρόπο σε λάθος δίχτυα για να ισοφαρίσει.

Στο ύψος του: Ο Γροντής. Ο χαφ του Ηρακλή με συνεχείς κινήσεις, προσοχή και ελέγχοντας το χώρο του κέντρου μαζί με τον Δώνη στην προσπάθεια της ομάδας του να επιβληθεί, τουλάχιστον στον αγωνιστικό χώρο, ήταν στο ύψος του… Αντικαταστάθηκε στο 87′ από τον Κυνηγόπουλο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Θεοδωρόπουλος έδειξε ότι είχε πρόβλημα στις εξόδους του και προκαλούσε ανησυχία στους συμπαίκτες του. Θα μπορούσε να έχει αποβεί μοιραίο το λάθος που έκανε στο 71′ επιτρέποντας στον Στάμου ν’ απειλήσει με το πλασέ σε κενή εστία, όμως ο αμυντικός του Ηρακλή αστόχησε σε μεγάλη ευκαιρία.

Η γκάφα: Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το άστοχο πλασέ του Πασά στο 86′, αφού θα μπορούσε να έχει χαρίσει τεράστια νίκη στον Ηρακλή. Με τη μπάλα μπροστά του από την εκπληκτική πάσα του Λεοζίνιο, με τον Θεοδωρόπουλο να μοιάζει ανήμπορος, ο φορ του Γηραιού τα έκανε… μαντάρα και αστόχησε.

Το στραγάλι: Δεν είχε δύσκολες φάσεις ο Δημήτρης Θάνος, έβγαλε τις κίτρινες σε φάσεις που τις «σήκωναν», ενώ ήταν ορθή και η απόφαση για το θέατρο του Γροντή στο 51′. Κύλησε σε πολύ… νορμάλ διαιτητικά πλαίσια το ματς.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Άδικη ισοπαλία για τον Ηρακλή. Λίγες μέρες μετά το «διπλό» στη Βέροια, η ομάδα του Παντελίδη θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμα ένα «τρίποντο» που θ’ αποτελούσε βαθιά ανάσα στην επιχείρηση επιβίωσης, όμως δεν το πέτυχε. Στάμου και Πασάς έχασαν τα… άχαστα στο δεύτερο ημίχρονο και «καταδίκασαν» τον «Γηραιό».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ηρακλής: Χουάντερσον, Κούρος (68′ Καραγκούνης), Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Λεοζίνιο, Στάμου, Ιντζόγλου, Πασάς, Γροντής (87′ Κυνηγόπουλος), Δώνης, Μοντέιρο (60′ Περόνε)

Λάρισα: Θεοδωρόπουλος, Τίκο, Μονιάκης, Φάρκας, Ναζλίδης, Ρέντζας, Μασαλέσα, Ικάουνιεκς (46′ Γκαγιέχο), Ντέλετιτς, Αναστασόπουλος (84′ Άντονι), Τσακοπίνο (57′ Αβραάμ)

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 53 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ που βλέπουμε ατον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 53 Η Σοφία απογοητεύεται ακόμα μία φορά με τον Κοσμά που άφησε...