Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Έχασες κιλά και χαλάρωσε το δέρμα σου; Να πώς θα το σώσεις!

Εντάξει, αποφάσισες να κάνεις εκείνη την… κρυφή δίαιτα που βρήκες στο διαδίκτυο και έχασες απότομα κιλά. Το χάρηκες αφού μπήκες ξανά στο τζιν σου αλλά όταν κοίταξες το πρόσωπό σου στον καθρέπτη ήταν σα να έβλεπες τη μάσκα του Scream, έτσι; Η δίαιτα πέτυχε, το δέρμα σου κατέρρευσε. Αυτό συνέβη επειδή δεν έδωσες στο δέρμα σου χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Να πώς θα το σώσεις.

1 Ακολούθησε ένα πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης

Αύξησε τον όγκο των μυών κάτω από το χαλαρό δέρμα και θα παρατηρήσεις άμεση βελτίωση. Η συστηματική άσκηση με βάρη, 2-3 φορές την εβδομάδα, θα σε βοηθήσει. Ζήτα από τον γυμναστή στο γυμναστήριο να σου προτείνει ένα σετ ασκήσεων με βάρη και ακολούθησέ το, το λιγότερο για 10 εβδομάδες.

2 Δοκίμασε τις κρέμες σύσφιξης

Επίλεξε κρέμες σύσφιξης με αλόη και βιταμίνη Ε και Α που φαίνεται πως βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος. Επίσης αναζήτησε καλλυντικές συνθέσεις που ενισχύουν τη φυσική σύνθεση νέων ινών κολλαγόνου με ενεργά συστατικά όπως πεπτίδια, ρετινόλη και αυξητικούς παράγοντες.

3 Κάνε απολέπιση

Με τη συχνή απολέπιση αυξάνεται η αιμάτωση του δέρματος αυξάνοντας έτσι την ελαστικότητά του. Μην το παρακάνεις όμως, 2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

4 Ενυδάτωνε το δέρμα σου πρωί βράδυ

Χρησιμοποίησε μία κρέμα σώματος πλούσια σε ενυδατικά συστατικά, για να επαναφέρεις έως και το 70% της χαμένης ελαστικότητας του δέρματός σου. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, άπλωνε την κρέμα στο σώμα σου μία φορά το πρωί μετά το ντους, ενόσω είναι ακόμη νωπό ώστε η υγρασία στο δέρμα σου να τη βοηθήσει να απορροφηθεί καλύτερα. Αν, μάλιστα, φορέσεις πιτζάμες από μη απορροφητικό ύφασμα –όπως το σατέν ή το μετάξι– θα διασφαλίσεις ότι η κρέμα σου θα μείνει στο σώμα σου και όχι στις βαμβακερές πιτζάμες ή στα σεντόνια σου.

5 Βάλε μάσκα

Οι μάσκες προσώπου μπορούν να ενυδατώσουν την επιδερμίδα του προσώπου και να συμβάλλουν στην σύσφιξη. Επίσης έχε υπόψη σου ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες περιοχές που χρειάζονται φροντίδα.

6 Κάνε μασάζ

Ένα μασάζ προσώπου βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του δέρματος και βοηθά στην ανάπλασή του ενώ μειώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Επαναφέρει στην επιδερμίδα τη χαμένη της φρεσκάδα, σφριγηλότητα και ελαστικότητα. Δοκίμασε αυτό εδώ:

7 Δοκίμασε τη μεσοθεραπεία

Εάν η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή η μεσοθεραπεία με ενδοδερμικές ενέσεις που περιέχουν κοκτέιλ βιταμινών, υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά θα δώσουν στο δέρμα σου το χαμένο όγκο και την σφριγηλότητα που έχει ανάγκη.

8 Απέκτησε καλές συνήθειες

Προστάτευε την επιδερμίδα σου από τον ήλιο με ένα αντηλιακό, επειδή η ηλιακή ακτινοβολία μειώνει τους επανορθωτικούς μηχανισμούς του δέρματος και καταστρέφει το κολλαγόνο της επιδερμίδας σου. Κατανάλωνε πολλά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και φρόντισε επίσης να ενυδατώνεσαι επαρκώς. Δύο λίτρα νερό την ημέρα προσφέρουν στο δέρμα ελαστικότητα και σφριγηλότητα. Μην το ξεχνάς!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 129 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 129 Η Νεφέλη μπαίνει αλαφιασμένη στην κάμαρα του Παύλου. “Μας ανακάλυψαν”, του λέει με κομμένη την...