Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Επαναφέρει το σενάριο πρόωρων εκλογών ο Κουμουτσάκος

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «απόπειρα αποπροσανατολισμού» του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός «υπέστη ήττα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας και πράξη πολιτικής ευθύνης της ΝΔ, σκοπός μας είναι να σταματήσει η κατάρρευση της χώρας. Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη και αυτό πρέπει σήμερα να σταματήσει».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε δε, τον Αλέξη Τσίπρα πως οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, αγνοώντας τότε τη δημοκρατική αρχή και λέγοντας πως η τότε κυβέρνηση θα πέσει στους δρόμους.

«Έχει καμία σχέση η απόλυτη ανευθυνότητα εκείνων των λόγων με τη στάση της ΝΔ;» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, και συνέχισε: «Ζητάμε εκλογές γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει. Θέση μας σταθερή είναι ότι η χώρα είναι ακυβέρνητη που παράγει εικόνες τριτοκοσμικής χώρας».

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα καταθέσει τελικά πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος Τύπου του «γαλάζιου» κόμματος απάντησε ότι η αντιπολίτευση θα «κρίνει τα δεδομένα κάθε φορά».

«Δείτε τι γίνεται στον Πειραιά, στο Ελληνικό, στην Ειδομένη. Δείτε την οικονομία και ποια είναι η προοπτική της. Η χώρα παράγει εικόνες τριτοκοσμικής χώρας. Η κατάσταση της Ελλάδας είναι τραγική. Αξιολογούμε τη θέση που θα πάρουμε. Αυτή είναι μια κυβέρνηση απόλυτα γαντζωμένη στην εξουσία. Είδατε τον υπουργό Άμυνας πως οδηγήθηκε στα όρια του αυτοεξευτελισμού για να παραμείνει στη θέση του. Το καλό για τη χώρα είναι αυτή η κυβέρνηση να φύγει» ισχυρίστηκε ο κ. Κουμουστάκος.

Όσον αφορά στη χθεσινή παρουσίαση από τη ΝΔ συμφωνίας της ΕΡΤ με τον κ. Μαυρίκο, ο κ. Κουμουστάκος τόνισε πως το Μαξίμου είναι έκθετο καθώς, όπως είπε, «η διορισμένη διοίκηση από το Μαξίμου της ΕΡΤ υπέγραφε 4 μέρες πριν τη σύλληψη του σύμβαση με τον Μαυρίκο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επανέλαβε και το αίτημα του κόμματος για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να εξεταστούν τα γεγονότα που οδήγησαν στην επιβολή των capital controls ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «ακατανόητες διαπραγματευτικές ενέργειες και παραλείψεις που οδήγησαν σε μνημόνιο και κατάρρευση της οικονομίας».

Ισχυρίστηκε δε, ότι η αρνητική απάντηση της κυβέρνησης στην πρότασή της ΝΔ «αφήνει έκθετη την κυβέρνηση σε κυρίαρχα ερωτήματα του ελληνικού λαού».

Όσον αφορά στις καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη για σχέση ενός εκ των κατηγορουμένων για εκβιασμούς με τον κ. Τσίπρα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως η φράση «συνεργάτης σας» αφορούσε συνολικά κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνοντας πως μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος ήταν ένας από τους συνεργάτες ιστοσελίδας που εκφράζει σταθερά θέσεις της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα.

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια στον Πειραιά μεταξύ προσφύγων, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι το κράτος πρέπει να είναι «παρών», κάτι το οποίο «δεν συμβαίνει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ