Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Η Κατσέλη μας αποκαλύπτει πότε θα γίνει άρση των capital controls

Αισιόδοξη πως η άρση των capital controls να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 ήταν η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο mega

Εκτίμησε μάλιστα ότι θα υπάρξει κάποια χαλάρωση το επόμενο διάστημα χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στο κανάλι του M EGA, σημείωσε ότι υπάρχει μια μικρή επιστροφή καταθέσεων προσθέτοντας ότι «ελπίζουμε να αντιστραφεί ακόμα περισσότερο το κλίμα».

Αναφορικά με τις αλλαγές στο «νόμο Κατσέλη» εξήγησε ότι «από τον Αύγουστο έγιναν πιο περιοριστικοί οι όροι ένταξης στο νόμο καθώς μπήκαν πιο αυστηρά περιουσιακά κριτήρια και εισοδηματικά κριτήρια». «Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν ήταν αναγκαίο αλλά οφείλεται στην γενική φιλοσοφία των θεσμών να μπουν παντού κριτήρια» πρόσθεσε με νόημα.

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν έπρεπε να επιβληθούν capital controls αρκέστηκε στην απάντηση ότι «αυτό είναι άλλη κουβέντα που κάποτε πρέπει να την κάνουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 154 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 154 Η Ειρήνη πιέζει την Ασπασία να γυρίσει στον...