Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

5 fitness trends που είναι είναι ασφαλή στην εγκυμοσύνη

Σίγουρα έχεις ακούσει ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσεις να ασκείσαι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου, εφόσον έχει και την έγκριση του γιατρού σου και εφόσον γυμναζόσουν και προτού μείνεις έγκυος.

Διάβασε: Γιατί να ξεκινήσεις γυμναστήριο προτού μείνεις έγκυος;

Οι γιατροί μπορεί να συνιστούν ξεκούραση όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά η καθιστική ζωή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με την υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη κύησης και σε άλλες επιπλοκές δείχνουν οι έρευνες. Πλέον, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη αν γυμνάζεσαι. Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στη μείωση του στρες, μειώνει την πιθανότητα για επιλόχεια κατάθλιψη ενώ βελτιώνει την καρδιαγγειακή σου υγεία και σου χαρίζει τη δύναμη και την αντοχή που χρειάζεσαι για τη διάρκεια του τοκετού. Δες ποια fitness trend είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου.

1 Barre 3

Μπαλέτο, γιόγκα και πιλάτες, τρία σε ένα! Τα μαθήματα μπαλέτου είναι μια θαυμάσια, ως επί το πλείστον βοηθούν στην επιμήκυνση των μυών σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις στροφές και άλματα αλλά ασκήσεις σε αργό τέμπο στην μπάρα. Απλά, μικρά άλματα επιτρέπονται όταν προσγειώνεσαι και στα δύο σου πόδια ταυτόχρονα και δεν χρειάζεται να αλλάξει το κέντρο βάρους σου. Επίσης, επειδή οι περισσότερες ασκήσεις χωρίζονται σε δύο φάσεις απαιτούν σωστή στάση του κορμού και της πλάτης κάτι που σε βοηθά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενώ το barre 3 με τη βοήθεια της αναπνοής συγχρονίζει το μυαλό και το κορμί και συμβάλλει στην ανακούφιση από το στρες.

2 Aqua aerobic

Η γυμναστική στο νερό κερδίζει το βραβείο για μια από τις ασφαλέστερες ασκήσεις για τις έγκυες γυναίκες, λένε οι ειδικοί. Η πισίνα δεν δημιουργεί καμία πίεση στις αρθρώσεις και τους συνδέσμους, ενώ η άνωση του νερού βοηθά μια έγκυο γυναίκα να αισθάνεται ελαφρύτερη. Επίσης και το spinning στο νερό επιτρέπεται.

3 Hatha yoga

Είναι μια ήπια και ήρεμη τεχνική που δρα ευεργετικά στον οργανισμό και εξισορροπεί κυρίως το ορμονικό σύστημα. Τα οφέλη της hatha yoga είναι εξαιρετικά, επειδή χαλαρώνει το μυαλό σου και τεντώνει τους μύες σου. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τις μέλλουσες μαμάδες να ηρεμήσουν και να απαλλαγούν από οποιοδήποτε άγχος που μπορεί να σχετίζεται με την εγκυμοσύνη και το μωρό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβεις κάποια προληπτικά μέτρα. Πρόσεχε τον κίνδυνο της υπερέκτασης στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, επειδή η ορμόνη ριλαξίνη εκκρίνεται στον οργανισμό σου για να προετοιμάσει τις αρθρώσεις σου για τον τοκετό να ανοίξουν και είναι ήδη χαλαρές. Απέφυγε επίσης τις ανεστραμμένες στάσεις. Ενώ η γιόγκα μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις έγκυες γυναίκες, η hot γιόγκα ή η Bikrham γιόγκα είναι απαγορευμένη για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κάθε δραστηριότητα που οδηγεί σε υπερθέρμανση δεν είναι καλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

4 Spinning

Εφόσον γυμνάζεσαι σε έναν βαθμό έντασης που μπορείς να ακολουθήσεις επιτρέπεται. Ωστόσο αν παρουσιαστούν τυχόν προειδοποιητικά σημάδια, όπως ζάλη, αυξημένη καρδιακή συχνότητα ή θολή όραση, σταμάτα. Φρόντισε επίσης να μην υπερθερμανθείς. Όταν η θερμοκρασία σου ανεβαίνει πολύ μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές ή να οδηγήσει πρόωρο τοκετό. Το ίδιο και η αφυδάτωση. Παρέμεινε ενυδατωμένη και χρησιμοποιήσε την κοινή λογική στο πηδάλι.

5 Yogalates

Yoga και pilates ενώνονται για να σε βοηθήσουν. Σε ένα μάθημα Υοgalates θα εφαρμόσεις στοιχεία και από τις δύο φιλοσοφίες, ενώ το ζητούμενο είναι να αποκτήσεις καλή στάση σώματος, να μάθεις να αναπνέεις σωστά και να πάρεις μια ιδέα από τα ευεργετικά για το νου οφέλη του διαλογισμού. Και αυτή η υβριδική μέθοδος επιμηκύνει τους μύες σου ενώ συντονίζει την αναπνοή σου για τις κινήσεις του σώματός σου. Το yogalates είναι ασφαλές, δεδομένου ότι δεν σε επιβαρύνει ενώ σε ανακουφίζει από πόνους στην πλάτη και τη μέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ