Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Η… μάχη της Τζάκρη για το ιστορικό γραφείο του Μαυρογιαλούρου

Γκρίνιες και μικρο-καβγαδάκια, προκάλεσε η άφιξη της νέας υφυπουργού Βιομηχανίας Θ. Τζάκρη στο κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα στεγαστεί στην Πλατεία Κάνιγγος.

Στο πρώην υπουργείο Εμπορίου βρίσκονται οι υπηρεσίες των γενικών γραμματειών Εμπορίου, Καταναλωτή και Βιομηχανίας. Ανάμεσα στα γραφεία είναι και πέντε, τα οποία χρησιμοποιούνται από τον υπουργό, τον υφυπουργό και τους τρεις αντίστοιχους γενικούς γραμματείς.

Στον πρώτο όροφο, λοιπόν, βρίσκεται το μεγάλο με νεοκλασική διακόσμηση και εσωτερικό μικρό δωμάτιο, γραφείο του υπουργού. Μέχρι χθες καθόταν ο γεν. γραμματέας Εμπορίου Α. Παπαδεράκης. Στον δεύτερο όροφο είναι το γραφείο του υφυπουργού και του γεν. γραμματέα Εμπορίου. Το πρώτο το χρησιμοποιεί ο γεν. γραμματέας Βιομηχανίας Ευ. Ζαφείρης και το δεύτερο ήταν κενό και ερμητικά κλειστό.

Η κ. Τζάκρη λοιπόν εγκαταστάθηκε προσωρινά στον δεύτερο όροφο στο άδειο γραφείο. Ομως όταν αντιλήφθηκε, λένε οι πληροφορίες, το ευάερο και ευήλιο, με σπάνιας ξυλογλυπτικής αξίας καρέκλες και τραπέζια, γραφείο του κ. Παπαδεράκη, το διεκδίκησε.

Ο στενός συνεργάτης του προϊστάμενου υπουργού Γ. Σταθάκη δεν είδε με καλό μάτι… αυτή την απαίτηση της νέας υφυπουργού και έφερε αντιρρήσεις. Ωστόσο, η κ. Τζάκρη επέμενε. Κι έτσι μετά την πρώτη μετακόμιση που έγινε την περασμένη Τετάρτη, χθες ήταν σε εξέλιξη και δεύτερη.

Οι υπάλληλοι ανέβαζαν τους φακέλους, υπολογιστές, εκτυπωτές κ.λπ. του κ. Παπαδεράκη στον δεύτερο όροφο και κατέβαζαν τον αντίστοιχο εξοπλισμό της κ. Τζάκρη στον πρώτο όροφο.

Για την ιστορία, ο κ. Παπαδεράκης, μέρα μετακόμισης χθες, έλειπε, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά… Ενώ στην κ. Τζάκρη πέρασε το ιστορικό γραφείο του πρώτου ορόφου, εκεί όπου είχε γυριστεί και η πασίγνωστη ταινία με τον Μαυρογιαλούρο.

ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Ποιος όμως έχει καταφτάσει στο νησί και βοηθά τον Ορέστη να σχεδιάσει τα επόμενά του βήματα;

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Ο Νικόλας και ο Σωτήρης συναντούν την Ελένη. Κι ένα τηλεφώνημα που κάνει ο...