Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η επιστήμη κατέληξε: Αυτοί είναι οι 4 τύποι μεθυσμένων

Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι τον μεθυσμένο μπορείς να τον κατατάξεις είτε σε πολλές κατηγορίες είτε σε μία. Στην ουσία ο μεθυσμένος από μεθυσμένο δεν διαφέρει ως προς το αποτέλεσμα. Όλοι το ίδιο ρεζιλεύονται. Άλλοι κάθονται σε παγκάκια και πεζοδρόμια και βάζουν τα κλάματα χωρίς λόγο, άλλοι στέλνουν μηνύματα σε πρώην και γράφουν ακαταλαβίστικα, άλλοι πετάνε τα ρούχα τους και άλλοι τρέχουν στους δρόμους και τα στενά λες και ετοιμάζονται να απογειωθούν. Η επιστήμη όμως έβγαλε πόρισμα.

Και όταν μιλάει η επιστήμη οι υπόλοιποι σιωπούμε. Το Goldberg’s International Personality Item Pool έθεσε ένα ερωτηματολόγιο 50 ερωτήσεων σε 374 άντρες και γυναίκες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν 4 τύποι μεθυσμένων, ανάλογα με τη συμπεριφορά που έχουν αφού το ποτό τους έχει χτυπήσει στον εγκέφαλο.

The Hemingway : Ο Έρνεστ Χεμινγκγουέι διατεινόταν ότι μπορούσε να κατεβάσει ένα μπουκάλι ουίσκι και να μη μεθύσει καθόλου. Οπότε σε αυτή την κατηγορία είναι οι τύποι που όσο και να πιουν διατηρούν τη δύναμη να ελέγχουν τον εαυτό τους, να μην παραπατούν και να φτάνουν σώοι στο σπίτι όπου και αφήνονται πλήρως για να ξεραθούν στο κρεβάτι. Αυτοί οι τύποι μπορούν να οδηγήσουν και μια απόσταση 30 χιλιομέτρων μεθυσμένοι χωρίς να συμβεί τίποτα.

The Nutty Professor : Μια ονομασία που την εμπνεύστηκαν από τον Έντι Μέρφι στην ομώνυμη ταινία. Όσοι βρίσκονται εδώ είναι κλειστοί και εγκρατείς χαρακτήρες που μόλις πιουν γίνονται ευδιάθετοι, γελάνε χωρίς λόγο και χορεύουν σα να ξεβιδώνονται ή να μην υπάρχει αύριο.

The Mary Poppins : Μέρι Πόπινς είσαι όταν αφού έχεις κατεβάσει μερικά ποτηράκια γίνεσαι ένα εύκολο υποχείριο για τους γύρω σου. Χαμογελάς όλη την ώρα, κάνεις γλύκες και κάνεις ό,τι κι αν σου πουν. Κατέβασε το παντελόνι σου και χτύπα την κοιλιά σου.

The Mr Hyde : Το αλκοόλ κατευνάζει όλες τους τις άμυνες, γίνονται εντελώς ανεύθυνοι, πιθανότατα να βλέπουν θολές σκιές και είναι αυτοί με το μεγαλύτερο ποσοστό σύλληψης, με το 23% των ερωτηθέντων να βρίσκονται εδώ και τα 2/3 να είναι γυναίκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ