Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ 1-2

Πολύ ωραίος αγώνας έγινε στη Λιβαδειά, με την Ξάνθη να φεύγει με νίκη-χρυσάφι από τη Βοιωτία με 1-2 χάρη στα τέρματα των Γκομσί και Καπετάνου, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Βούκσεβιτς. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι (Βασιλακάκης, Σοτέλο), αλλά η φάση που έκρινε ίσως το ματς ήταν η δίκαιη αποβολή του Ζίτο στο 39`, καθώς πάτησε τον αστράγαλο του Κομεσίδη! Με τη νίκη αυτή οι ακρίτες έφτασαν στους 31 βαθμούς, ενώ ο Λεβαδειακός παρέμεινε στους 21.
Γκολ, δοκάρια, αποβολή!
Δυνατά μπήκαν οι δυο ομάδες, με την Ξάνθη να έχει μια καλή στιγμή με τον Κλέιτον στο 3` και τον Λεβαδειακό να απαντά στο 4` με τον Μιλιοσάβλιεφ! Δυνατές μονομαχίες είχαμε στη μεσαία γραμμή με το καλημέρα, με τον αέρα να κάνει… τα δικά του πάντως. Ο Μιλιοσάβλεφ πάλι στο 13` δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ και στο 17` ο Βασιλακάκης με ατομική ενέργεια βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι! Έτσι, φτάσαμε στο 29`, όταν από εφάουλ από τον Κλέιτον από μεγάλη απόσταση, ο Γκομσί θα πάρει ωραία κεφαλιά και θα ανοίξει το σκορ! Λίγο μετά στο 31`ο Μιλοσάβλιεβ έκανε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε, πήγε στον Σοτέλο που έκανε προβολή, η μπάλα στο δοκάρι, ξανά σε πόδια, ξανά σουτ και τελικά απομακρύνθηκε σε μια απίστευτη φάση! Οι γηπεδούχοι έμειναν (σωστά) με 10 στο 39` όταν ο Ζίτο πάτησε τον αστράγαλο του Κομεσίδη και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, σε ένα πρώτο μέρος που τα είδαμε όλα!
Λύγισε ο Λεβαδειακός
Παρότι με 10 ο Λεβαδειακός απάντησε στο γκολ του Γκομσί στο 49`! Από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες, η μπάλα κόντραρε, ο Τόμας με το κεφάλι γύρισε στην περιοχή και ο Βούκσεβιτς από κοντά ισοφάρισε και το ματς ξαναπήρε φωτιά! Ο Παντελίδης έβαλε μέσα και τον Γιακουμάκη με τους Βοιωτούς να ψάχνουν κι ένα δεύτερο γκολ, έχοντας αναθαρρήσει από την ισοφάριση. Κόντρα στη ροή του ματς, στο 59`, ο Βασιλακάκης έφυγε ωραία από δεξιά έβγαλε σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Καπετάνος με ωραίο σουτ σημείωσε το 1-2!
Τα επιθετικά ρίσκα που πήρε ο Παντελίδης κόστισαν ίσως, αλλά ο Μιλιάζες μέσα σε δυο λεπτά (63` και 65`) άγγιξε το 2-2. Βλέποντας τα αμυντικά κενά των Βοιωτών, ο Λουτσέσκου πέρασε τον ταχύ Σολτάνι στη θέση του Καπετάνου, αλλά οι Βοιωτοί και πάλι κατάφεραν να απειλήσουν με τον Μπουσταμάντε στο 80`, όμως σιγά-σιγά το ρεζερβουάρ άδειαζε… Στο 87` ο Λεβαδειακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκομσί στον Βούκσεβιτς, ο Μιλιάζες ένα λεπτό μετά έχασε άλλη μια ευκαιρία και το τελικό σφύριγμα του Σπάθα βρήκε τους ακρίτες να πανηγυρίζουν τη νίκη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ