Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

ΛΑΡΙΣΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1

Η θέση του Ηρακλή είναι στην Σούπερ Λιγκ και αυτό φρόντισε να δείξει για ακόμα μια φορά ο «Γηραιός»! Στο ντέρμπι με την Λάρισα, έδειξε πιο σοβαρός και πιο ομάδα και πήρε μια πολύτιμη νίκη με 1-0.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Ηρακλή κυρίαρχο και να πιέζει σε όλο το γήπεδο τους γηπεδούχους. Ωστόσο η μεγάλη στιγμή δεν υπήρχε και το γκολ ήρθε με εκτέλεση πέναλτι. Συγκεκριμένα, στο 24′ ο διαιτητής δείχνει σωστά την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Μελισσά στον Σιατραβάνη, ο Πορτουλίδης που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε και έκανε το 1-0.

Στα λεπτά που απέμεναν στο πρώτο μέρος, η Λάρισα ανέβηκε και πίεσε με την σειρά της, αλλά δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Έτσι το 1-0 έμεινε φυσιολογικά μέχρι και το ημίχρονο.

Καλύτερη Λάρισα, δοκάρι, αλλά… Ηρακλής!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάρισα ήταν σαφώς καλύτερη, με τον Ηρακλή να προσπαθεί κυρίως να προστατέψει την άμυνά του. Στο 60′, ο Μπόγιοβιτς που μπήκε αλλαγή στην ανάπαυλα, είχε δοκάρι μετά από γυριστή κεφαλιά.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στην επανάληψη, με τον Ηρακλή να μην απειλεί σε καμία στιγμή και την Λάρισα να πιέζει. Μάλιστα, στο 76′ η Λάρισα φωνάζει για πέναλτι, σε μια φάση μέσα στην περιοχή όταν μετά από κεφαλιά του Μπόγιοβιτς η μπάλα έφτασε στον Χουάντερσον, ίσως όμως να έχει βρει στο χέρι του Κυριακίδη κάτι που δεν φαίνεται καθαρά από το ριπλέι.

Τελικά μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, ο Ηρακλής πήρε μια μεγάλη νίκη και έδειξε για ακόμα μια αγωνιστική αποφασισμένος να μείνει στην κορυφή και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το ρεπό της Λαμίας!

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Σαρακατσάνος (46′ Μούτσα Μπλέντι), Μουλόπουλος, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Σουάνης (62′ Γκούρτσας), Πινδώνης (73′ Περίκο), Μπιλά, Μπόγιοβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (79′ Ζιαμπάρης), Ρομάνο, Σιατραβάνης (73′ Κυριακίδης), Κάσσος, Λουκίνας (65′ Περόνε).

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ