Εικοσιτετράωρη απεργία από τις 6 το πρωί σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου κάνουν οι οδηγοί ταξί καταγγέλλοντας πως οι Θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber».

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων καταγγέλλει ότι οι Θεσμοί, και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, ζήτησαν την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τέθηκε ακόμη και ζήτημα μη συμφωνίας για την αξιολόγηση όταν η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μία τέτοια προοπτική.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΣΑΤΑ έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε 24ωρη απεργία, από τις 13/6/2018 (6 π.μ) «η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα».

Καταλήγοντας, το Συνδικάτο ζητεί συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, αλλά όπως τονίζει «δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε με απεργία την επιβίωσή μας».

Πηγή: reader.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top