Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προτείνει Οικογενειακό Δικαστήριο για να «σπάσει ο κύκλος της σιωπής και της συνενοχής».

Το βήμα της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά επέλεξε η κα Γεννηματά για να παρέμβει στα όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα με κρούσματα οικογενειακής βίας με θύματα τα παιδιά που στην απόγνωση φτάνουν να γίνουν και «θύτες» σε τραγωδίες που ξεσκεπάζουν παθογένειες της κοινωνίας και της πολιτείας.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στάθηκε στο θέμα πρωτίστως ως μητέρα και γυναίκα, όπως είπε ωστόσο είναι και κάτι που το επιβάλει και η παράδοση του χώρου που εκπροσωπεί για να τα ζητήματα των δικαιωμάτων και της κοινωνικής προστασίας.

Το έκανε και με μια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, όμως στο βήμα συγκίνησε τα μέλη της ΚΕ, όταν έβαλε το θέμα στη σωστή του διάσταση και δεν είναι άλλο από τη σιωπή της κοινωνίας που γίνεται συνενοχή.

«Να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής που γίνεται κύκλος συνενοχής για την ενδοοικογενειακή βία με θύματα και ανήλικα παιδιά».

Για το λόγο αυτό πρότεινε σύσταση Οικογενειακού Δικαστηρίου ειδικού στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων και δημιουργία κέντρων στήριξης και συμβουλευτικής σε κάθε Δήμο της χώρας.

«Ούτε μία καταγγελία να μη μένει χωρίς διερεύνηση, ούτε ένα παιδί που ζει τον εφιάλτη της κακοποίησης αβοήθητο!» συνόψισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: newpost
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top