Απαντήσεις για την παναμέζικη offshore που φέρεται να χρηματοδοτεί την εταιρεία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και το «Πρώτο Θέμα» ζητούν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην αποκάλυψη αυτή δεν αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις δηλώσεις του στην εκδήλωση που παρακολούθησε στην πλατεία Βικτωρίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα Documento η παναμέζικη offshore Velvet Success SA χρηματοδότησε με 800.000 ευρώ την εταιρεία ZEUS+DION της Μ. Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και με 1.800.000 ευρώ το Πρώτο Θέμα. 
Οι επίμαχες χρηματοδοτήσεις – επενδύσεις έγιναν τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2017, δηλαδή σε διάστημα λίγων μηνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τον Ιούνιο του 2017 η (αγνώστου ιδιοκτήτη) παναμέζικη offshore Velvet Success SA εμφανίζεται να συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ZEUS+DION με 799.918 ευρώ. 

Λίγους μήνες νωρίτερα (τον Μάρτιο του 2017) η offshore Velvet Success SA φέρεται να είχε δώσει 1,8 εκατ. στον συνεκδότη του Πρώτου Θέματος κ. Τάσο Καραμήτσο προκειμένου να συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Πρώτου Θέματος. Συγκεκριμένα η εταιρεία που εκδίδει το Πρώτο Θέμα (και φέρεται να είχε οφειλές 42 εκατ. προς τις τράπεζες) προχωρούσε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 6,91, εκατ. ευρώ ώστε να υπάρχουν εγγυήσεις προς τις τράπεζες. 

Η αύξηση καλύφθηκε από τον Τ. Καραμήτσο που έβαλε 1,8 εκατ. ευρώ, τα οποία εμφανίζεται να είχε πάρει από την Velvet Success SA. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Πειραιώς τα οποία επικαλείται η εφημερίδα Documento, τα 1,8 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν στον λογαριασμό του Τ. Καραμήτσου από την Ελβετία από την τράπεζα UBS και ο τροφοδότης λογαριασμός ήταν λογαριασμός της εταιρείας Velvet Success SA -τον επιχειρηματία Διονύση Παναγιωτάκη (εκ των ιδιοκτητών του ACTIO24), ο οποίος έβαλε περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ μέσω της εταιρείας Global Tree AE.


Μαξίμου: Αναμένουμε πειστικές απαντήσεις


Η κυβέρνηση πιέχει να υπάρξει μία εξήγηση από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη. «Περιμένουμε από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη πειστικές απαντήσεις και όχι υπεκφυγές περί χυδαιοτήτων και προσωπικών επιθέσεων. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της offshore που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο την εταιρία της συζύγου του όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα;», ρωτούν κυβερνητικές πηγές.

ΣΥΡΙΖΑ: Χάθηκε το μέτρημα με τις υποθέσεις διαπλοκής που εμπλέκεται ο Κ. Μητσοτάκης

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento αναφορικά με την ύπαρξη offshore εταιρείας που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, προκαλεί αμείλικτα ερωτήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η offshore εταιρεία με την επωνυμία Velvet Success και έδρα τον Παναμά, φέρεται να συμμετείχε στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε ο «Όμιλος Αναστασιάδη» που εκδίδει το Πρώτο Θέμα αλλά και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Zeus+Dion, τον Ιούνιο του 2017, που ανήκει στην κ. Γκραμπόφσκι.

Τα παραπάνω στοιχεία φωτίζουν τους λόγους για τους οποίους η ταύτιση της εφημερίδας του Θέμου Αναστασιάδη, γνωστού και ως «κομιστή» με την ατζέντα του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη είναι τόσο πολύ ισχυρή.

Θυμίζουμε ότι ο άλλος συνεταίρος της κ. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ούτε τότε έδωσε κάποια εξήγηση ο κύριος Μητσοτάκης.  Οφείλει όμως να απαντήσει σήμερα: Ποιος είναι ο κρυφός χρηματοδότης της συζύγου του και του Πρώτου Θέματος, και γιατί κρύβεται;

Και, επιτέλους, πόσες πια σκοτεινές υποθέσεις οικονομικής διαπλοκής που εμπλέκεται ο κ. Μητσοτάκης θα δουν το φως της δημοσιότητας; Έχουμε χάσει το μέτρημα.


Το πρωτοσέλιδο της Documento:


Πηγή: huffingtonpost.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top