Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Έσπρωχναν» κοκαΐνη σε πασίγνωστα ονόματα της «καλής» κοινωνίας της Αθήνας! Τρέμουν τις αποκαλύψεις

– Εξαρθρώθηκε σπείρα Ελλήνων και Αλβανών, οι οποίοι διακινούσαν κοκαΐνη και χασίς όπως διαβάζουμε στο newsit.gr – Πώς δρούσαν οι διακινητές – Στα χέρια της Αστυνομίας και ο 35χρονος αρχηγός του κυκλώματος – Δείτε φωτογραφίες.

Σε πανικό είναι οι θαμώνες της πλατείας Κολωνακίου, των καταστημάτων της Γλυφάδας, του Χαλανδρίου, του Ψυχικού, της Αγίας Παρασκευής και του Π. Φαλήρου, έπειτα από την εξάρθρωση σπείρας Ελλήνων και Αλβανών που «έσπρωχναν» μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στις καλές πιάτσες της Αθήνας, έχοντας πελατολόγιο ακόμα και με «βαριά» και γνωστά ονόματα της «καλής» κοινωνίας.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις στις περιοχές Αθηνών, Αγίων Αναργύρων, Χαϊδαρίου, Σαρωνίδας και Κορωπίου, συνελήφθησαν από τους Αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών πέντε Αλβανοί και δύο Έλληνες, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους ποσότητες κοκαΐνης και χασίς και ουσιαστικά αποτελούσαν την σπείρα που «έσπρωχνε» κόκα στις καλές γειτονιές της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περιοχές δράσεις της συμμορίας ήταν το Κολωνάκι, η Γλυφάδα, το Ψυχικό, η Αγία Παρασκευή και το Π. Φάληρο.
Πώς δρούσαν

Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες της Δίωξης, οι διακινητές κινούνταν με δυο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, προκειμένου να προλαβαίνουν τις παραγγελίες των πελατών τους, κυρίως τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, όπου η ζήτηση της κοκαΐνης χτύπαγε «κόκκινο» από θαμώνες γνωστών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, που ήθελαν την άσπρη σκόνη για να ενισχύσουν το κέφι τους.

Μάλιστα, για να προλαβαίνουν τις δεκάδες παραγγελίες από επώνυμους -και μη- πελάτες του κυκλώματος, οι διακινητές είχαν χωριστεί σε βάρδιες, απογευματινή και βραδινή, προκειμένου να προλαβαίνουν να εξυπηρετούν την πάντα απαιτητική πελατεία τους, η οποία άλλωστε πλήρωνε και με το παραπάνω, για δυο γραμμάρια καλής ποιότητος κοκαΐνης.
Συνελήφθη ο αρχηγός

Αρχηγός της πολυδαίδαλης σπείρας φέρεται ένας 35χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη και αποδείχθηκε πως ήταν ο άνθρωπος που κατ’ αρχήν έφερνε την κόκα από την Αλβανία και στην συνέχεια την έκρυβε σε διάφορες “καβάτζες” που βέβαια δεν γνώριζαν τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που δεχόταν, κυρίως από τους επώνυμους πελάτες του κυκλώματος, τις παραγγελίες και βέβαια έλεγε στους συνεργούς που θα πάνε και πόσες ποσότητες θα δώσουν. Παράλληλα, ήταν ο άνθρωπος που διαχειριζόταν και τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που περνούσαν από τα χέρια των συνεργών του κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το κύκλωμα φέρεται να εξοικονόμησε το ποσό των 300.000 ευρώ, μόνο από την πώληση ποσοτήτων κοκαΐνης.

Πηγή φωτογραφίας: astynomia.gr

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κοκαΐνη βάρους 2 κιλών και 104 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 48,5 γραμμαρίων, 5 αυτοκίνητα, 3 δίκυκλες μοτοσυκλέτες, 55.810 ευρώ, πιστόλι και 2 γεμιστήρες, 41 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2 ζυγαριές ακριβείας και 20 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ