Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ονομαστική ψηφοφορία για Uber και TaxiBeat

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εκθέσει τη ΝΔ στους συνδικαλιστές – Ο κ. Λυμπερόπουλος είχε επαινέσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης – Η ΝΔ προτίθεται να καταψηφίσει

Να εκθέσει την αξιωματική αντιπολίτευση στην κοινότητα των συνδικαλιστών ταξί επιχειρεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αφορούν το πλαίσιο λειτουργίας της Uber και της TaxiBeat. Υπενθυμίζεται, πως κατά την ακρόαση των επαγγελματικών φορέων στην Βουλή, ο κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος είχε επαινέσει τις προσπάθειες της ηγεσίας του υπουργείου να περιορίσει την λειτουργία των εταιριών διαμεσολάβησης ταξί. Από την άλλη πλευρά ωστόσο η αντιπολίτευση άσκησε κριτική στον κ. Χρήστο Σπίρτζη για εξυπηρέτηση μικροσυνδικαλιστικών συμφερόντων και «τσουβάλιασμα» της taxibeat που λειτουργεί με επαγγελματίες οδηγούς ταξί με την uber που κινείται σε αδιαφανές καθεστώς.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ προτίθεται να καταψηφίσει τα σχετικά άρθρα εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση διευκολύνει αντί να περιορίζει την λειτουργία της Uber καθώς το εξάωρο που πρέπει να μεσολαβεί για την εξυπηρέτηση δύο πελατών γίνεται τρίωρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ