Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αττική και Κρήτη «πρωταθλητές» στα… γκάζια

Αττική και Κρήτη κατέχουν τα πρωτεία στην υπερβολική ταχύτητα και ακολουθούν Θεσσαλονίκη, Αιτωλοακαρνανία και Λάρισα, σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, τα οποία αφορούν στοχευμένους ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε όλη την επικράτεια.

Οι έλεγχοι αυτοί εντάσσονται στο πρόγραμμα «παράβαση της εβδομάδας», το οποίο έχει καταρτιστεί απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και εφαρμόζεται απο το 2016, στο πλαίσιο των δράσεων για τη μείωση των επικίνδυνων παραβάσεων και κατά συνέπεια την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Την προηγούμενη βδομάδα (από 12 έως 18 Μαρτίου) κλιμάκια αστυνομικών των υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Στο πλαίσιο αυτό, από 686 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 17.923 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.980 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Οι περισσότερες παραβάσεις που αφορούν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (545), στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (490), στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (358), της Ακαρνανίας (317) και της Λάρισας (257).

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας» τονίζει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει ότι «οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr ) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ