Δύο γερμανοί δημοσιογράφοι, ηλίκας 31 και 33 ετών, οι οποίοι δήλωσαν πως εργάζονται στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, συνελήφθησαν περί τις 16:30 το απόγευμα της Παρασκευής στην απαγορευμένη Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης του χωριού Πραγγί, στο Διδυμότειχο.

Οι συλληφθέντες, που εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού, κρατούνται στο Α.Τ. Διδυμοτείχου και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου. Κατά την προανάκριση δήλωσαν πως εργάζονται για το ARD και βρέθηκαν στην περιοχή του Έβρου κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους, κρυφά μέσω του ποταμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κινητοποίηση τόσο του Μέσου που εργάζονται όσο και της γερμανικής πρεσβείας, επιβεβαιώνοντας στις τοπικές Αρχές την ιδιότητα τους.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. χαμηλώνουν τους τόνους, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για δημοσιογράφους που έχουν πραγματοποιήσει και στο παρελθόν ρεπορτάζ για το Μεταναστευτικό στον Έβρο και ότι η δικαστική διαδικασία θα είναι τυπική.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top