Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δ. Αβραμόπουλος: Βάζει στο κάδρο και τον Κ. Καραμανλή για την υπόθεση Novartis

Να άρει το καθεστώς προστασίας των “κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων”, όπως τους χαρακτήρισε ζήτησε ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Παράλληλα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την υπόθεση Novartis, ο κ. Αβραμόπουλος προανήγγειλε την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά των προστατευόμενων μαρτύρων.

“Αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα θα φέρω το ζήτημα στο σύνολο των θεσμών για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα… Κανένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας, και καμία σκευωρία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν θα αφήσω να ρίξει σκιά στο πρόσωπό μου”, τόνισε ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην υπουργός Υγείας.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την αγανάκτηση και τη λύπη του τη στιγμή που σημαντικά ζητήματα εξελίσσονται στην Ευρώπη ο εσωτερικός δημόσιος διάλογος να σχετίζεται με “μία άθλια υπόθεση με χαρακτηριστά σκευωρίας”. Ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε πως η υπόθεση Novartis δεν τον αφορά. “Την αντιμετωπίζω ως συκοφαντία με ψευδομάρτυρες με κουκούλα. Είμαι βέβαιος ότι η εγκληματική δράση θα αποκαλυφθεί, όταν διεξαχθεί μία διαφανής έρευνα όπως οφείλει μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη να κάνει….Είμαι περήφανος για την πολιτική μου διαδρομή στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Κανένας κουκουλοφόρος, ψευδομάρτυρας και σκευωρία από όπου κι αν οργανώνεται δε θα επιτρέψω να ρίξει σκιά στο πρόσωπο μου. Πρόκειται για σκευωρία. Έχουν αποκλειστική προφανή και αναμφισβήτητο σκοπό οι καταθέσεις. Την ψευδορκία και την υπονόμευση της προσωπικότητας μου”, επεσήμανε.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι οι καταθέσεις στηρίζονται σε εικασίες, αοριστολογίες και υποτιθέμενες φήμες στην αγορά. “Δε συνοδεύονται με κανένα στοιχείο. Είναι κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου και του ευρωπαϊκού συνταγματικού κεκτημένο. Εκφράζω εμπιστοσύνη στους δικαστές. Ψευδομάρτυρες συνεργοί και ηθικοί αυτουργοί θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη”, σχολίασε.
inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Ο πρώην υπουργός Υγείας τόνισε ότι όλα πρέπει να γίνονται επώνυμα και στο φως. “Δύο ημέρες χρειάστηκαν για να αρχίσει να καταρρέει η σκευωρία αυτή. Πράξη εσκεμμένη και σίγουρα υποκινούμενη. Έκφανση της σήψης και της παρακμής. Υπονομεύεται το κράτος δικαίου. Είναι ευθύνη όλων να δώσουμε τέλος στη μαύρη εποχή που ζούμε…Η αλήθεια λάμπει και είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος μου. Δεν κρύβω ότι στο άκουσμα αιφνιδιάστηκα και εξοργίστηκα. Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα στο τηλέφωνο. Αυτά όμως δεν τα μασάμε. Αυτοί που υπαγόρευσαν στους ανώνυμους κουκουλοφόρους τα άθλια κείμενα θα αποκαλυφθούν. Είναι θέμα ωρών να καταρρεύσει η σκευωρία. Η τιμωρία περιμένει εμπνευστές και αυτουργούς. Οι σκευωροί σύντομα θα αντιμετωπίσουν στους δρόμους και της πλατείες της χώρας τη χλεύη της κοινωνίας και θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένοι στο πρόσωπο τους”, σημείωσε.

Στο… κάδρο και ο Κ. Καραμανλής

Μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι: Στη Novartis πληρώθηκαν 1,4 εκατομμύρια δόσεις. Οι οδηγίες τότε από τον ΠΟΥ έλεγε ότι απαιτούνται δύο δόσεις κατ΄ άτομο. Η Ελλάδα αποφάσισε ότι έπρεπε να εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός δηλ. 4 εκατομμύρια. Ο ΠΟΥ όμως αποφάσισε στη συνέχεια τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού. Δηλαδή οκτώ εκατομμύρια κατοίκων επί δύο δόσεις για τον καθένα. Δύο μήνες μετά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός κρίνει ότι μία δόση κατ άτομο είναι επαρκής. Το υπουργείο ακυρώνει την πρώτη παραγγελία και επιστρέφει στην αρχική απόφαση κάλυψης. Οι εταιρείες προσέφυγαν στη διεθνή Δικαιοσύνη και το ΚΕΛΠΝΟ κερδίζει με ανταγωγές την υπόθεση. Μόνο η Ελλάδα προσέφυγε στη διεθνή διαιτησία.

Ακολούθως ο ΠΟΥ έδωσε εύσημα στην Ελλάδα για τους χειρισμούς της και την έγκαιρη θωράκιση του πληθυσμού. Λέει ο μάρτυρας ότι ο “υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή”. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αυτό είναι εύσημο για τον Καραμανλή”​.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 132 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 132 Η επιχείρηση απόσπασης του Δημητρού από το ψυχιατρείο δημιουργεί ένταση ανάμεσα στον Διονύση και την...