Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Υπόθεση Novartis: Η ανησυχία βουλευτών και ο “θυμός” Τσίπρα

Ώδινεν όρος και έτεκε σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για τους δέκα πολιτικούς που αναφέρονται στην δικογραφία της Novartis.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση δια της προανακριτικής, αναζητά μια “φόρμουλα” να επιστραφεί ο φάκελος “Novartis” στην δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση μήπως και στοιχειοθετηθεί το αδίκημα για “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος, το οποίο ως γνωστόν, είναι διαρκές, δεν εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, επομένως δεν παραγράφεται.

Κάρφωσαν και Π. Καμμένο

Ο υπουργός Επικρατείας πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν είναι νομικά αποδεκτή η δήλωση πρόθεσης βουλευτών να “παραιτηθούν” των ευεργετημάτων του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς δε νοείται… παραίτηση από νόμο, ο οποίος ισχύει προφανώς για όλους.

Σχετική πρόθεση έχει εκφράσει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία για την Novartis αλλά … και ο Πάνος Καμμένος, ο συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα, για τον οποίο έφτασε στη Βουλή δικογραφία για την υπόθεση της πώλησης των “βλημάτων” στη Σαουδική Αραβία.

Καχυποψία για τον άλλο Καμμένο

Πολεμικό είναι πάντως το κλίμα για τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος συνεχίζει τις “αντιπολιτευτικές” δηλώσεις.

Πρόσφατο “χτύπημά” του η αμφισβήτηση των στοιχείων που περιλαμβάνει η δικογραφία της Novartis για τους “δέκα”, δηλώνοντας – σε ευθεία αμφισβήτηση του μαξιμινού αφηγήματος- ότι δε στοιχειοθετείται από τις μαρτυρίες, εμπλοκή των πολιτικών προσώπων.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο πλέον πάντως, έχουν σταματήσει να θεωρούν ότι ο Δ. Καμμένος προσπαθεί να δημιουργήσει με τη στάση του απλώς “εντυπώσεις” και κινούνται πια στο στάδιο της καχυποψίας θέτοντας ανοιχτά ερώτημα για τη σκοπιμότητα των επιθέσεών του.

Το θέμα αυτό απασχολεί εδώ και καιρό την Κυβέρνηση, με τον Πάνο Καμμένο να φέρεται να …νίπτει τας χείρας του για τον βουλευτή του, ο οποίος φέρεται να έχει “αυτομολήσει”.

Ενόχληση Τσίπρα για Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Το “σάλπισμα” και επισήμως του “πολέμου” για την υπόθεση Novartis, αναμένεται να δοθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία συνεδριάζει τη Δευτέρα.
inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Η ολοκλήρωσή της άλλωστε θα σημάνει και την “απελευθέρωση” των κοινοβουλευτικών εξελίξεων για την κατάθεση του κυβερνητικού αιτήματος περί σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας, θα κινηθεί στην ομιλία του προς τους βουλευτές του σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους, ανεβάζοντας έτι περαιτέρω τις “στροφές” της εκτός ελέγχου κόντρας Κυβέρνησης- Ν.Δ για την υπόθεση Novartis.

Στο πλαίσιο αυτό, θα επιτεθεί προδήλως στον κ. Μητσοτάκη, επαναφέροντας ως “διαρκές” το ερώτημα εάν καταγγέλλει Δικαιοσύνη και προστατευόμενους μάρτυρες για συμπαιγνία με την Κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας πάντως αναμένεται να “καθησυχάσει” τους ουκ ολίγους ανησυχούντες βουλευτές του κόμματός του ( προερχόμενος κυρίως από την πτέρυγα των “53”) οι οποίοι έχουν εκφράσει έντονα τον προβληματισμό τους για τον κίνδυνο να μετατραπεί η Βουλή και το πολιτικό σκηνικό σε “αρένα” εξοβελίζοντας από την ατζέντα τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τους επόμενους μήνες με κύριο πρόταγμα την έξοδο από τα μνημόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα, θα “διαβεβαιώσει” ότι δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να “στήσει λαικά δικαστήρια μεν” αλλά να εξαντλήσει κάθε θεσμική δυνατότητα προκειμένου η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί ώστε να μη μείνει καμία “σκιά” στην πολιτική ζωή του τόπου.

Αυτό ωστόσο καθόλου δεν θα εμποδίσει τον Πρωθυπουργό από το να καταφερθεί με εξαιρετικά επιθετικούς τόνους εναντίον της Ν.Δ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις που διατυπώνουν για το καθεστώς των “προστατευμένων μαρτύρων” και το κοινό αίτημα αμφότερων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να “βγάλουν τις κουκούλες”.

Εξόχως ενδιαφέρουσα σε κάθε περίπτωση είναι η ενόχληση που εκφράζει η Κυβέρνηση για τη στάση που τηρεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις αιχμές που δέχονται εισαγγελείς και δικαστικοί από την αντιπολίτευση περί “στημένης” υπόθεσης σε συνεργασία με την Κυβέρνηση.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στο “Κεφάλαιο” αποκάλυψε τη μαξιμινή όχληση για τη “σιωπή” της ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που μαρτυρά ενδεχομένως και σχετική έκφρασή της τη Δευτέρα από τον Πρωθυπουργό.

Η ίδια πηγή “διερωτήθηκε” πώς είναι δυνατόν η εν λόγω Ένωση να μένει σιωπηλή στις επιθέσεις και την αμφισβήτηση που δέχεται από την αντιπολίτευση όταν ” σε άλλες περιπτώσεις ακόμα και σε αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών στα κοινωνικά δίκτυα, καταγγέλλει επιθέσεις και επιχείρηση παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 Ο Σωτήρης κλειδώνει τη Νεφέλη στο δωμάτιό της. Η Ηλέκτρα δεν αντιδρά. Κι ο Σεραφετίνογλου...