Σε ένα χρόνο φυλακή καταδικάστηκε ο πρώην στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη,  δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος, σύντροφος της Αλεξίας Μπακογιάννη για συκοφαντική δυσφήμιση σε βαρος της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με όσα αναφέρει η Χ.Α.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της, "σε μια από τις πάλαι ποτέ τηλεοπτικές παρουσίες του στον Alpha, τον Οκτώβριο του 2012, είχε επιτεθεί με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως άλλωστε το συνηθίζει λόγω της "δημοκρατικής του παιδείας", κατά σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.
Είχε χαρακτηρίσει τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής «του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους» και τους ψηφοφόρους ως «ηλίθιους».
Οι συστηματικές αυτές συκοφαντικές και προσβλητικές επιθέσεις ήταν για τον εν λόγω το μοναδικό μέσο πολιτικής επιβίωσης, αφού αμέσως μετά εξαφανίστηκε διά παντός.
Παρά την προσπάθειά του να αποφύγει το "πικρό ποτήρι" της καταδίκης, ζητώντας μέσω συνηγόρου ακόμη μια φορά αναβολή στην υπόθεση, το Δικαστήριο δεν του έκανε τη χάρη και προχώρησε στην εκδίκαση, καταδικάζοντάς τον.
Η καταδίκη του Παπαδόπουλου δεν θα είχε από μόνη της καμία ιδιαίτερη αξία δεδομένης της μηδενικής απήχησης του κόμματός του, αλλά αποκτά ενδιαφέρον λόγω της δημοσιογραφικής ιδιότητάς του.
Οι αναμενόμενες καταδίκες και άλλων συστημικών δημοσιογράφων που είχαν αναλάβει εργολαβικά την δημόσια διαπόμπευση της Χρυσής Αυγής θα αποδείξει την πολιτική σκευωρία που στήθηκε από την συμμορία Σαμαρά" κλείνει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top