Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ – ΑΕΚ 0-0

Το «τρένο» της ΑΕΚ κόλλησε στον θεσσαλικό κάμπο και στο μπλόκο της ΑΕΛ (0-0), που άντεξε την πίεση της Ένωσης, η οποία όμως δεν έκανε ευκαιρίες.

Την ίδια ώρα που οι αγρότες της Θεσσαλίας… ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, η ΑΕΛ είπε να… κάνει την αρχή και έστησε το πρώτο μπλόκο: αυτό που δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία που είχε χτίσει το τελευταίο διάστημα.

Η Λάρισα έπαιξε έξυπνα, έκλεισε τους χώρους, κράτησε τακτικά για 90 λεπτά σε αυτό το παιχνίδι που είχε ως πρωταρχικό στόχο να κλείσει όλους τους διαδρόμους και κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε (0-0). Στον αντίποδα, η ΑΕΚ δεν βρήκε τις λύσεις. Τα μεγάλα όπλα της στην επίθεση δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Το ίδιο και ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος -σε ένα ματς που η ομάδα του θα έπρεπε να παίξει πολύ περισσότερο από τα άκρα- επέλεξε για ακόμη μια φορά τον Μπακάκη αντί του Λόπες στα αριστερά, ενώ λίγο μετά την είσοδο του Μασούντ έκανε μια αλλαγή που δεν του βγήκε σε καμία περίπτωση, βάζοντας στη θέση του Λιβάγια (επειδή… φοβήθηκε να νεύρα του, με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί) τον Κλωναρίδη.

Πολλά νεύρα, λίγες φάσεις…

Το ματς άρχισε με την ΑΕΚ να παίρνει από τα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό της, ωστόσο το πρώτο 20λεπτό είδαμε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά και ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες εκατέρωθεν. Η πρώτη πραγματική ευκαιρία ήταν για τη Λάρισα στο 24′, όταν ο Λαγός έκανε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή και ο Μπάρκας με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

H πρώτη τελική της Ένωσης ήταν δέκα λεπτά αργότερα (στο 34′!): ο Λαμπρόπουλος έκανε μεγάλη μπαλιά στην περιοχή, ο Λιβάγια έστρωσε με το κεφάλι, ο Μπακασέτας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπόζοβιτς. Στο 39′ ο Ρέντζας δοκίμασε ένα πολύ μακρινό σουτ, το οποίο δεν είχε τύχη (έφυγε αρκετά έξω).

Δύο λεπτά μετά, ο Μπακασέτας εκτέλεσε έξυπνα με σκάψιμο ένα φάουλ, ο Λιβάγια (όντας εκτεθειμένος) έπιασε με τη μια το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γκόλιας πρόλαβε να βάλει την κόντρα. Ακριβώς στο 45′ ο Μπακασέτας εκτέλεσε με πάσα ένα φάουλ, ο Χριστοδουλόπουλος έψαξε το σουτ από μακρινά, όμως δεν βρήκε στόχο, με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Άντεξε ως το τέλος…

Η ΑΕΛ ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή και στην επανάληψη, στο 46′, με τον Γκρίζμαν να υποδέχεται μια κάθετη μέσα στην περιοχή, να κάνει το πλασέ και τον Μπάρκα να μπλοκάρει. Στο επόμενο λεπτό ο Λιβάγια έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ήταν η σειρά του Μπόζοβιτς να μπλοκάρει. Ακολούθησαν δύο άστοχα σουτ από τους Μπακασέτα και Μοράν, ενώ στο 56′ ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ και ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο 67′ ο Κονέ έκανε μια σέντρα, ο Χριστοδουλόπουλος προσπάθησε να κάνει μια κεφαλιά – πάσα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Ρέντζας έβαλε την κόντρα. Στο 72′ ο Μασούρας έκανε με τη μια ένα σουτ μετά από απομάκρυνση, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Μπάρκα. Ένα λεπτό μετά ο Λιβάγια ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ρέντζα ακριβώς πάνω στη γραμμή, αλλά ο Σκουλάς έδειξε «παίζεται».

Στο 79′ ο Μασούντ έκανε ωραία μπαλιά για τον Αραούχο μέσα στην περιοχή, ο Αργεντινός προσπάθησε να βρει τη μπάλα με τη μια, αλλά δε τα κατάφερε. Στο 83′ ο Μασούντ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και βρήκε στο πρώτο δοκάρι! Η συγκεκριμένη φάση ήταν και η τελευταία αξιόλογη, με το αποτέλεμα να μην αλλάζει μέχρι τη λήξη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λάρισα (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Ουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (54′ Μασούρας), Ναζλίδης (90+ Περόνε), Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν (85′ Χούμπτσεβ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (90′ Γιακουμάκης), Κονέ, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (68′ Μασούντ), Λιβάγια (74′ Κλωναρίδης), Μπακασέτας, Αραούχο.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ηλίας Φυντάνης επέλεξε ως διάταξη της Λάρισας το 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Μπόζοβιτς, στην άμυνα οι Ουάλας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ρέντζας, στα αμυντικά χαφ οι Λαγός, Φατιόν, μπροστά τους στην τριάδα οι Ντέλετιτς, Μιλιοσάβλιεβιτς, Κριζμάν και στην κορυφή της επίθεσης ο Ναζλίδης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ επίσης με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, στα αμυντικά χαφ οι Μοράν, Κονέ, στα άκρα της επίθεσης οι Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας και ο Λιβάγια έπαιξε πίσω από τον Αραούχο.

Αυτοί έκριναν το ματς

Σε ένα παιχνίδι που δεν… ανέδειξε μεγάλους πρωταγωνιστές, το παιχνίδι κρίθηκε από την συμπαγή και άριστη τακτικά μεσοαμυντική γραμμή της ΑΕΛ και… δεν κρίθηκε από την μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ, που έκανε ένα από τα πιο φτωχά παιχνίδια της.

Το ταμείο του αγώνα

Βάσει της εικόνας και των ευκαιριών, η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να ζητήσει περισσότερα από το παιχνίδι, καθώς δεν βρήκε την ψυχραιμία και την αγωνιστική πυγμή για να το διεκδικήσει πραγματικά και να το κάνει δικό της.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Εμμανουήλ Σκουλάς δεν είχε εύκολο έργο, από την άποψη ότι είχε να διευθύνει ένα παιχνίδι με υψηλή αγωνιστική ένταση. Η δύσκολη φάση του αγώνα, ήταν αυτή στο 73′, στην οποία φαίνεται από το ριπλέι ο Ρέντζας να βρίσκει τον Λιβάγια χαμηλά στο πόδι ακριβώς πάνω στη γραμμή. Ο ίδιος δεν είχε καλή οπτική γωνία (το μαρκάρισμα έγινε… στην πλάτη του Λιβάγια) και δεν είναι σαφές αν θεώρησε ότι η επαφή δεν ήταν τέτοια που να συνιστά παράβαση ή αν απλά δεν την είδε. Οι βοηθοί του «έχασαν» από ένα οφσάιντ, στο 41′ αφήνοντας τον Λιβάγια να σουτάρει από θέση οφσάιντ και στο 64′ κόβοντάς τον ενώ ερχόταν από κανονική θέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ: Ο Στέφανος κάνει μια μοιραία συμμαχία

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στο νέο  επεισόδιο της σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ Η Αλεξάνδρα ξεκινάει να συνέρχεται, μετά την απρόσμενη συνάντηση με την Μαργέτα που την κλόνισε βαθιά....