Τι είπε σε δηλώσεις του ο κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Ο ε.α στρατηγός αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου σύμφωνα με τον οποίον δεν χρειάζονται συλλαλητήρια, αλλά συνεννοήση και ομοψυχία για το θέμα της ονομσίας των Σκοπίων.

Αναλυτικα τα όσα είπε ο Φράγκος Φραγκούλης στην εκπομπή FOCUS PRESS του Άτλας TV Κεντρικής Μακεδονίας:

«Υπάρχει ένας Μακαριστός, που λέγεται Χριστόδουλος. Να πάει μπροστά στην εικόνα του και αν τολμάει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος ο σημερινός, ας τον κοιτάξει στα μάτια και μετά ας εκφράσει τη γνώμη του, με παρρησία και θάρρος, με χριστιανικό φρόνημα ορθόδοξο», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις εν εξελίξει διαπραγματεύησεις για το όνομα των Σκοπίων τόνισε: «Καμία περίπτωση στην ονομασία των Σκοπίων να μπει ο όρος Μακεδονία. Να μην δικαιολογούνται, ότι το 2008 στο Βουκουρέστι, είχε μπει το σύνθετο όνομα. Και γιατί ξεκίνησαν από εκεί και δεν ξεκίνησαν από την αρχή. Γνωρίζουν ότι Σκοπιανοί παίρνουν κιτάπια από τα αρχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και διεκδικούν ήδη και θα διεκδικήσουν εδώ, δήθεν περιουσίες Σκοπιανών-«Μακεδόνων»; Γνωρίζουν ότι αυτό είναι έμπρακτος αλυτρωτισμός; Πώς προστάτευσαν την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια;».

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top