Μεταπτυχιακή έρευνα από υποδιοικητή ΥΠΕ


Η έλλειψη προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου και του ιατρικού, φαίνεται να είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι διοικητές των νοσοκομείων, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που εκπόνησε, στο πλαίσιο μεταπτυχιακής εργασίας, ο υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης. Η έρευνα βασίστηκε σε απαντήσεις που έδωσαν σε ερωτηματολόγιο 158 (74 πρώην και 84 νυν) διοικητές ελληνικών νοσοκομείων.

Ο κ. Τσαλικάκης, παρουσιάζοντας την έρευνα με θέμα «Τα μεγαλύτερα προβλήματα κατά διοίκηση ενός ελληνικού νοσοκομείου», στο Ιατρικό Συνέδριο «Exploring Novel Medical Frontiers», ανέφερε ότι, από τα 25 καθημερινά εμπόδια που μπορεί να συναντήσει ο διοικητής νοσοκομείου τα πιο σημαντικά είναι η γραφειοκρατία και ο ελλιπής προϋπολογισμός.

«Η διοίκηση ενός νοσοκομείου είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία και υπάρχουν πολλά εμπόδια που τη δυσχεραίνουν. Κάποια είναι εύκολα αναγνωρίσιμα, όπως, η έλλειψη προσωπικού, όμως αυτό το εμπόδιο δεν μπορεί να το ξεπεράσει ο διοικητής. Δεν μπορεί να κάνει πρόσληψη, παρά μόνο να διαχειριστεί το πρόβλημα. Γι' αυτό παρατηρήσαμε ότι οι διοικητές εντόπισαν στη λειτουργική διάσταση του νοσοκομείου τα περισσότερα εμπόδια.

Πολλά είναι εκείνα που προέρχονται από τις παθογένειες του δημόσιου τομέα και όχι μόνο του τομέα της Υγείας. Η γραφειοκρατία είναι ένα από τα εμπόδια που επέλεξαν οι διοικητές ως σημαντικότερο και από τον ελλιπή προϋπολογισμό. Λίγες είναι οι δυνατότητες που δίνονται σε έναν διοικητή για να επιλύσει γραφειοκρατικά εμπόδια» ανέφερε ο κ. Τσαλικάκης.

dimokratianews.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top