Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

O Τσίπρας Επέστρεψε Το Χαμόγελο Στα Πρόσωπα Των Βουλευτών Του

Ο πρωθυπουργός στην χθεσινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό έστειλε το μήνυμα του ότι η κυβέρνηση του είναι αυτή που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, στην οποία βύθισαν τον τόπο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Βασικό του επιχείρημα; Ότι αυτός που ψηφίζεται είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός και ότι η κυβέρνηση του θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια το 2018.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού μαζί με τις ομιλίες των περισσοτέρων υπουργών τις κυβέρνησης οι οποίοι τόνιζαν με κάθε ευκαιρία ότι το κυβερνών κόμμα δεν διεκδίκησε ποτέ την πατρότητα του προγράμματος επιτήρησης για χώρα έδωσε ξανά πίσω το χαμένο χαμόγελο των βουλευτών επαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον όλοι όσο επιστρέφουν στις περιφέρειες τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων
θα έχουν αρκετά πειστικά επιχειρήματα να αντιτάξουν στις όποιες συνομιλίες θα έχουν με τους ψηφοφόρους τους και μή στα καφενεία και τις πλατείες!

O κ.Τσίπρας επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι παρέλαβε άδεια ταμεία και σωρευμένη υπερφορολόγηση-καταφέρνοντας να αλλάξει στα σημεία του φορολογικούς συντελεστές- ενώ εγκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι οι εξαγγελίες του για μείωση φόρων δεν έχουν νόημα, αφού η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και έχει νομοθετήσει φοροελαφρύνσεις το 2020. Μίλησε για την προσπάθειά του να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες και κατηγόρησε τη ΝΔ για ελιτίστικη σκέψη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σήκωσε και τη σημαία κατά της διαφθοράς. Καθώς δεν θα μπορούσε να λείπει αναφορά του στους φορολογικούς παραδείσους, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί.

Κατέφυγε σε προ εξαετίας επικριτικές δηλώσεις κατά του κ. Μητσοτάκη που είχε κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης που τότε ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ.

«Όμως, μιας και μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε αποφθέγματα της πρώην Προέδρου, που είναι λογικό να έχει, αν θέλετε, και πικρία και μένος απέναντί μου, διότι είμαστε ανταγωνιστικοί πια, θα μπω και εγώ στον κόπο να θυμηθώ τι έλεγε όχι ένας αντίπαλός σας σήμερα, αλλά ο αντιπρόεδρος τους κόμματός σας, ο κ. Γεωργιάδης, στις 9-6-2011 -όχι πολλά χρόνια πριν- που απ’ αυτό εδώ το βήμα σας κατήγγειλε ως «λαϊκιστή, βαθύπλουτο, που ποτέ στη ζωή του δεν εργάστηκε και γι” αυτό δεν ξέρει πώς θα βγάλει το ψωμί του», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και απευθύνοντας το ερώτημα: «Κύριε Μητσοτάκη, έτσι θα κάνετε αντιπαράθεση;», και τον κατηγόρησε λέγοντας ότι «εσείς που ξορκίζετε διαρκώς τον λαϊκισμό, αποδεικνύεστε στον μεγαλύτερο λαϊκιστή όλων των λαϊκιστών», κατέληξε: «Να τον χαίρεστε, λοιπόν, τον αντιπρόεδρό σας, διότι πολλές φορές, όταν σας ακούω, δεν καταλαβαίνω πια τη διαφορά. Αυτόν που σας έλεγε λαϊκιστή βαθύπλουτο, αυτόν να τον χαίρεστε, διότι του μοιάζετε, κύριε Μητσοτάκη».

crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 78 Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαίδη με τον Χρήστο αρχίζουν να...