Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ 4-0

Ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες στη Σούπερ Λιγκ, επικρατώντας 4-0 της Κέρκυρας και κρατώντας ξανά την εστία του απαραβίαστη!

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την πιο άνετη φετινή του νίκη, διέλυσε την πολύ κακή Κέρκυρα με 4-0, με τον Μανιά να πετυχαίνει δύο τέρματα και να… ξεσπά. Φάνηκαν ξεκάθαρα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Φαίακες από το καλοκαίρι, όπως και η πολύ καλή δουλειά του Σάββα Παντελίδη στην ομάδα της Τρίπολης.

Έτσι έπαιξαν

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα, οι Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης στα στόπερ, με τον Ιγκορ δεξιά και τον Γιαννούλη αριστερά. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μουνάφο και Ιγκλέσιας, δεκάρι ο Τόνσο, δεξιά ο Καλτσάς, αριστερά ο Τσιλιανίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μανιάς.

Από την άλλη, ο Αλέκος Βοσνιάδης, κατέβασε ένα 4-5-1 όπως και κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Γιαννακόπουλος ήταν στο τέρμα, ο Ιωάννου με τον Αρτυματά στα στόπερ, δεξί μπακ ο Γκομές, αριστερό ο Σοϊλέδης. Αμυντικοί μέσοι οι Σιόντης, Μπαλάφας, Κρητικός, με τον Γεωργίου δεξί χαφ και τον Επστάιν αριστερό. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε και πάλι ο Παμλίδης.

Κυριαρχία Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι κι έδειξε πως θα είναι το αφεντικό. Στο 17 απείλησε με τον Μανιά και στο 20′ ο ίδιος σκόραρε πιάνοντας άμυνα και Γιαννακόπουλο στον… ύπνο για το 1-0. Εννέα λεπτά αργότερα, ήρθε ένα λάθος από την άμυνα της Κέρκυρας και πιο συγκεκριμένα τον Αρτυματά (σ.σ. έπαιξε κατ’ ανάγκη στόπερ) με τον Τόνσο να παίρνει την μπάλα, να περνάει και τον γκολκίπερ των Φαιάκων και να γράφει εύκολα το 2-0.

Το… μαρτύριο του πρώτου ημιχρόνου δεν τελείωσε εκεί για την Κέρκυρα. Στο 45′ και πάλι οι μεσοεπιθετικοί του Αστέρα έκαναν ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα, ο Καλτσάς βγήκε στην πλάτη αυτής, ο Γιαννακόπουλος έκανε πολύ λανθασμένη έξοδο με τον Έλληνα επιθετικό να τον περνάει και να διαμορφώνει το 3-0.

4-0 και… σβηστά στην επανάληψη

Όπως είναι λογικό, στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά με τον Αστέρα όμως να προλαβαίνει να σκοράρει και τέταρτη φορά! Στο 55′ ο Τσιλιανίδης με τακουνάκι πέρασε στον Μανιά ο οποίος και πάλι δεν δυσκολεύτηκε να βρεθεί απέναντι στον Γιαννακόπουλο και να κάνει το 4-0.

Από εκείνο το λεπτό κι έπειτα ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε κι απλά όλοι περίμεναν να φτάσει το 90ο λεπτό. Η Κέρκυρα δεν απείλησε στιγμή παρά μόνο με κάποια μακρινά σουτ (3 τελικές σε όλο το ματς!) και ο Αστέρας πανηγύρισε την πιο εύκολη φετινή του νίκη.

MAN OF THE MATCH: Ο Μανιάς. Σημείωσε τα δύο από τα τέσσερα τέρματα του Αστέρα και ήταν πολύ θετικός και στα 90 λεπτά… Ξέσπασε μαζί με την ομάδα του και ο ίδιος, με τα δύο αυτά γκολ να είναι κάτι που ήθελε πάρα πολύ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Καλτσάς. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος κι αυτός έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Κέρκυρας σε πολλές περιπτώσεις.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ολόκληρη η αμυντική λειτουργία της Κέρκυρας. Οι αμυντικοί των Φαιάκων, έδειξαν να μην βρίσκονται ποτέ στο γήπεδο, είχαν πολλά κενά τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, με τον Αρτυματά να παίζει ως λύση ανάγκης στα στόπερ μετά το απρόοπτο με την αρρώστια του Γρομητσάρη, ενώ σε κακό απόγευμα βρέθηκε και ο Γιαννακόπουλος που φέρει ευθύνη στο τρίτο τέρμα που δέχεται η ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Αρτυματάς. Ο Κύπριος μέσος, που αγωνίστηκε κατ’ ανάγκη ως στόπερ, έκανε λάθος στη φάση του 2-0 δίνοντας την ευκαιρία στον Τόνσο να περάσει και τον Γιαννακόπουλο και να σκοράρει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Στέφανος Κουμπαράκης και οι βοηθοί του είχαν ένα πολύ εύκολο παιχνίδι. Το 4-0 τους βοήθησε να βγάλουν εύκολα την αναμέτρηση η οποία δεν είχε δύσκολες φάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μια άνετη νίκη και συνέχισε την ανοδική του πορεία από τότε που ανέλαβε ο Σάββας Παντελίδης. Από την άλλη η Κέρκυρα συνεχίζει να βρίσκεται σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση και στην ζώνη του υποβιβασμού, με τα πράγματα να φαντάζουν δύσκολα στη συνέχεια…

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ίγκορ (78′ Μπέρτος), Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τόνσο, Τσιλιανίδης (56′ Ισνάλντο), Μανιάς (65′ Δουβίκας)

Κέρκυρα (Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς, Κρητικός (46′ Ζορμπάς), Γεωργίου (46’Σπίνουλας), Σοϊλέδης, Γκομές, Παμλίδης, Σιόντης, Ιωάννου, Μπαλάφας, Επστάιν (69′ Ντιόγκο)

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα 3 ζώδια που είναι έτοιμα για μια μεγάλη μεταμόρφωση ζωής πριν από το καλοκαίρι

Όσο η διάρκεια της μέρας μεγαλώνει και η θερμοκρασία αυξάνεται, ο αέρας γεμίζει με την υπόσχεση της ανανέωσης και της μεταμόρφωσης. Η Άνοιξη είναι μια...