Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αναβολή επ’ αόριστον στη δίκη για τον ξυλοδαρμό του Άγγελου Συρίγου

Αναβολή λόγω κωλύματος των συνηγόρων υπεράσπισης δόθηκε στην δίκη για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της Παντείου, Άγγελου Συρίγου, μπροστά από την είσοδο του Πανεπιστημίου, το Φεβρουάριο του 2017.

Η πλευρά του καθηγητή που παρέστη ως πολιτική αγωγή, ζήτησε να μην δοθεί αναβολή, αφού όπως είπε εξακολουθεί να είναι στοχοποιημένος από συγκεκριμένες ομάδες. Μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει και αφίσα με τη φωτογραφία του εν είδει επικήρυξης, η οποία αναγράφει «Αυτός είναι ο φασίστας».

Η δικηγόρος του καθηγητή έκανε λόγο για παρελκυστική τακτική από την πλευρά του κατηγορουμένου, αναφέροντας πως επιδιώκει την αναβολή για να διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση στο πανεπιστήμιο.

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής και τη διεξαγωγή της δίκης, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από την πρόεδρο του δικαστηρίου, που αποφάσισε την αναβολή της δίκης επ’ αόριστον.

Η υπόθεση, που αφορά τον ξυλοδαρμό του κ. Άγγελου Συρίγου μετά από παρατήρηση που έκανε σε 3 άτομα που έγραφαν συνθήματα με γκράφιτι σε τοίχο της Παντείου, έχει ήδη αναβληθεί μία φορά λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Υπενθυμίζεται πως για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί ένας 25χρονος που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφόρω σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή.

Πηγή: Skai.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 Ο Σωτήρης κλειδώνει τη Νεφέλη στο δωμάτιό της. Η Ηλέκτρα δεν αντιδρά. Κι ο Σεραφετίνογλου...