Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Ν. Κοτζιά με τον Αλβανό ΥΠΕΞ Bushati, με επίκεντρο τα ανοικτά διμερή θέματα

Σε φιλικό και εποικοδομητικό περιβάλλον πραγματοποιήθηκαν οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αλβανίας, Νίκου Κοτζιά και Ditmir Bushati, στην Κρήτη στις 10-12 Νοεμβρίου, με επίκεντρο τα ανοικτά διμερή θέματα.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι έγινε ουσιαστική δουλειά, προσθέτοντας ότι και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων και συμφώνησαν για περαιτέρω βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών και κανόνων και προς όφελος των δύο χωρών και των λαών τους.

Οι συνομιλίες απετέλεσαν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, σχολιάζει το ΥΠΕΞ, που σημειώνει ότι οι προσπάθειες για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε μακροχρόνια προβλήματα θα συνεχιστούν.

Τέλος, ενημερώνει ότι συμφωνήθηκε ότι οι Υπουργοί θα συναντηθούν εκ νέου κατά την προσεχή περίοδο στην Αλβανία, προκειμένου να αξιολογήσουν την επιτευχθείσα πρόοδο και να αποφασίσουν για περαιτέρω συγκεκριμένα βήματα προόδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 78 Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαίδη με τον Χρήστο αρχίζουν να...