Σε ειδική εφαρμογή που θα περιέχει όλα τα στοιχεία από το Taxis θα γίνουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Όπως ανέφερε ο Δ. Καρέλλας γενικός γραμματέας Πρόνοιας οι αιτήσεις θα γίνουν στο www.koinonikomerisma.gr. Η εφαρμογή δεν έχει ανοίξει ακόμη.

Η είσοδος στο σύστημα θα γίνεται με τα στοιχεία του Taxis. Όλα τα στοιχεία στην αίτηση είναι από τη φορολογική δήλωση του 2016 και τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσει ο ενδιαφερόμενος είναι ελάχιστα.

Απαραίτητος είναι ο ΑΜΚΑ για την είσοδο. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Καρέλλας υπογράμμισε πως αν είναι λάθος ο ΑΜΚΑ η αίτηση σταματάει και θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί ΚΕΠ για να κάνει διορθώσεις.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανοίξει η σχετική εφαρμογή για να γίνουν οι αιτήσεις.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου οι αιτήσεις θα πρέπει να συμπληρωθούν άμεσα για να πληρωθούν τα χρήματα, καθώς μόλις γυρίσει ο χρόνος δεν γίνεται καμία πληρωμή κοινωνικού μερίσματος.

Η κ. Φωτίου ξεκαθάρισε ότι φορολογητέο και τεκμαρτό εισόδημα είναι αυτά που θα ληφθούν υπόψιν. Η εφαρμογή είναι έτοιμη και θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες, πριν το τέλος του μήνα.

Όπως ανέφερε οι αιτήσεις θα γίνουν σε πέντε βήματα.


+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top