Λευτέρης Αυγενάκης: Παρακράτος Τσίπρα - Καμμένου - Βαξεβάνη 

Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «ΝΔ - Gate με πρωταγωνιστή τον γραμματέα», κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «Documento», με το ρεπορτάζ της να εμπλέκει τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτή του κόμματος σε συνομιλίες και ρουσφέτια σε ποινικούς κρατούμενους, με μακρύ βίο και πολιτεία.

Η εφημερίδα, επικαλείται στο ρεπορτάζ της τη δικογραφία για το κύκλωμα εκβιαστών με πρωταγωνιστές πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ, δικηγόρους, αστυνομικούς κι ελεύθερους επαγγελματίες που εξαρθρώθηκε το 2013.


Το πρωτοσέλιδο της Documento:
Οι συνομιλίες Αυγενάκη, τα ρουσφέτια και τα δώρα

Όπως αναφέρει η «Documento», από τις νόμιμες συνακροάσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία -μέρος των οποίων και δημοσιεύει - προκύπτει ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης, που όχι μόνο είναι από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ αλλά και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε συνομιλίες με καταδικασθέντες για εκβιασμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, ο γαλάζιος βουλευτής φέρεται να να κάνει «εξυπηρετήσεις» στους προαναφερθέντες συνομιλητές του, τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του Νίκου Μανώλη, οι οποίοι στη συνέχεια «ευχαριστούν» τον βουλευτή με δώρα προς εκείνον και τη σύζυγό του. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξαβάνη, με το ίδιο κύκλωμα έχει επαφές και ο Γιάννης Σαραντόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ και επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη.

Αναφορικά με τη δράση του κυκλώματος και τη σχέση του με τον Λευτέρη Αυγενάκη το ρεπορτάζ της Documento αναφέρει επί λέξει:

«Τα στελέχη του ΣΔΟΕ μέλη του κυκλώματος είχαν κατασχέσει ύστερα από έρευνα 16 κιλά χρυσό από τα γραφεία της εταιρείας της εμπόρου χρυσού Μάρας Αναστοπούλου με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν παραστατικά και απαιτούσαν να τους δώσει 500.000 ευρώ για να κάνουν θετικά πορίσματα. Ενδιάμεσος στον εκβιασμό ήταν ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Μπαμπάμτσης. Η σύλληψή τους έλαβε μεγάλη δημοσιότητα αλλά ο Λευτέρης Αυγενάκης καταγράφεται μετά τις συλλήψεις ως συνομιλητής και εξυπηρετών τον Μπαμπάμτση. Σε αυτές τις συνομιλίες ο φρουρός του Αυγενάκη διαβεβαιώνει τον Μπαμπάμτση ότι ο βουλευτής θα τον βοηθήσει γιατί έχει μεγάλη δύναμη και γνωρίζει ότι βοήθησε και έναν από τους απαγωγείς του Παναγόπουλου κατά την περίοδο της κράτησής του».
* Αριστερά ο Παναγιώτης Μπαμπάμτσης

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Μπαμπάμτσης με τον οποίο φέρεται να μιλάει ο Λευτέρης Αυγενάκης; Σύμφωνα με την Documento, o ενδιάμεσος στον εκβιασμό της Μάρας Αναστοπούλου δηλώνει ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά και μηδενικά εισοδήματα, την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να οδηγεί ακριβά αυτοκίνητα, να παίζει στοιχήματα με ποσά άνω των 200.000 ευρώ τον μήνα και να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης καταστημάτων που λειτουργούν με αχυρανθρώπους. Επίσης, ο Παναγιώτης Μπαμπάμτσης εμφανίζεται ως ενδιάμεσος ανάμεσα στον έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο και τον Μητροπολίτη Δωρόθεο.

Στο ρεπορτάζ του, ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει ότι είναι εκείνη την περίοδο που ο επιχειρηματίας συνομιλεί με τον Λευτέρη Αυγενάκη, για να τον προτρέψει να επικοινωνήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αστέρα, Πολύχρονη Γριβέα, και να του ζητήσει να συνεχίσει τη μίσθωση των καταστημάτων του ξενοδοχείου στον αχυράνθρωπο του. Αντάλλαγμα ένα πουκάμισο για τον βουλευτή και κάποιο άλλο ρούχο για τη σύζυγό του, με τους οποίους ο Μπαμπάμτσης φέρεται να είχε συναντηθεί και ένα διήμερο σε ένα σκάφος.

Και ο φρουρός της Μπακογιάννη συνομιλητής του Μπαμπάμτση

Σχέσεις με τον Παναγιώτη Μπαμπάμτση φέρεται να έχει και ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Γιάννης Σαραντόπουλος, ο οποίος είναι επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη. Όπως γράφει η «Documento», «o κ. Σαραντόπουλος μιλά συχνά πυκνά με τον Μπαμπάμτση από τον οποίο ζητεί διάφορες χάρες, καθώς ο Μπαμπάμτσης βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τρεις δικαστικούς υπαλλήλους δύο γυναίκες και έναν άντρα οι οποίοι τον εξυπηρετούν για διάφορα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη Δικαιοσύνη». Η εφημερίδα παρουσιάζει μάλιστα μία συνομιλία τους, κατά την οποία ο φρουρός της Ντόρας Μπακογιάννη φέρεται να ζητεί τη βοήθεια του επιχειρηματία για μία συλληφθείσα για υπόθεση τοκογλυφίας.

Λευτέρης Αυγενάκης: Παρακράτος Τσίπρα - Καμμένου - Βαξεβάνη 

Πριν ακόμα κυκλοφορήσει η εφημερίδα ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασε έντονα και απείλησε με μηνύσεις τόσο με tweet που έκανε όσο και με δελτίο τύπου που έστειλε και στο .logiastarata.gr κάνοντας λόγο για παρακράτος Τσίπρα - Καμμένου - Βαξεβάνη


«Το παρακράτος Τσίπρα - Καμμένου - Βαξεβάνη θα λάβει την απάντησή του μέσω της Δικαιοσύνης»
έγραψε στο twitter και στη δήλωσή που μοίρασε στα ΜΜΕ. ο κ.Αυγενάκης.Τι απαντά η εφημερίδα

Λίγο αργότερα η εφημερίδα Documento απάντησε στον Γραμματέα της ΝΔ:

«Ο Γραμματέας της ΝΔ και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Λευτέρης Αυγενάκης, όπως αποκαλύπτει το Documento, συνομιλεί με εκβιαστές και ποινικούς που ερευνώνται για μαύρο χρήμα, τους κάνει ρουσφέτια και παίρνει δωράκια απ αυτούς. Οι ίδιοι οι φρουροί του, τον εκθειάζουν για τη «λεβεντιά» του να εξυπηρετήσει τον απαγωγέα του επιχειρηματία Παναγόπουλου. Όταν βέβαια έχει ελεύθερο χρόνο ο κύριος Αυγενάκης στη Βουλή, μιλά για το νόμο, την τάξη και την τιμιότητα. Αντί να απαντήσει σε όλα αυτά ο κύριος Αυγενάκης με ευπρέπεια και αίσθηση ευθύνης, ανακοίνωσε πως θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Το έκανε μάλιστα πριν καν κυκλοφορήσει η εφημερίδα και δει τι γράφουμε. Μάλλον γιατί γνωρίζει πολύ καλά τι έχει πει στις συνομιλίες με τους «φίλους» του και προσπαθεί να θολώσει τα νερά ανακαλύπτοντας «συκοφάντες». Το θέμα φυσικά δεν είναι ο κύριος Αυγενάκης αφού όσα γράφουμε είναι το περιεχόμενο δικογραφίας και οι καταγραφές των δικών του συνομιλιών από νόμιμες παρακολουθήσεις. Αντιθέτως, κατανοούμε τη δύσκολη θέση του. Το θέμα είναι ο κύριος Μητσοτάκης. Αν δηλαδή θα τον απομακρύνει από τη ΝΔ μετά από ένα τέτοιο σκάνδαλο, την ώρα μάλιστα που έχει διαγράψει την Κατερίνα Παπακώστα για ψύλλου πήδημα».

Με πληροφορίες από Documentocandianews.grthepressroom.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top