Νέες αψιμαχίες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος σε δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη, υπογράμμισε ότι «η αλλαγή στάση της ΝΔ, αναφορικά με το εύλογο τμήμα για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι ένα θετικό γεγονός. Εχθές, ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι οι υποψήφιοι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν, κι ότι το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ είναι λογικό. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τη ΝΔ, μάλιστα, «να μην υποχωρήσει σε ενδεχόμενες πιέσεις, συμβάλλοντας, έτσι, εποικοδομητικά στον τερματισμό του πολυετούς καθεστώτος τηλεοπτικής ανομίας».

Απαντώντας το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η θέση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή. Χάρη στην αποφασιστική στάση της ΝΔ ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι.
Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματός και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία. Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης. Χωρίς στημένους διαγωνισμούς. Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Ε.Σ.Ρ».

Παράλληλα, η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακόμα και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις αρμοδιότητες του υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή».

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top