Στον αέρα η τηλεφωνική υπηρεσία Φλαμπουράρη "τα παράπονα σου στον κυρ-Αλέκο". Τον κατασπαράζει η ηλεκτρονική εφαρμογή "καταδόσεις με κινητά".

Μπάχαλο και στις αριστερές "καταδόσεις". Ο κομισάριος Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος βάζει εμπρός την εφαρμογή "καταγγελία από το κινητό του" και αφήνει στον αέρα (αν δεν αχρηστεύει) την υπηρεσία του συντρόφου Φλαμπουράρη "τα παράπονά σου, για το κράτος-πατερούλη, στον κυρ-Αλέκο" που δεν πρόλαβε να χρονίσει...

Σε τοπικό επίπεδο αχρηστεύει και το Γραφείο Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη που περιλαμβάνει και υπηρεσίες καταγγελιών οι οποίες επίσης δεν χρόνισαν...

Λύση βέβαια είναι ο σύντροφος Σπίρτζης, ειδικός στην καταδίωξη κάθε πλατφόρμας και κάθε εφαρμογής. Θα του δώσει όμως εντολή ο κομισάριος ψηφιακής και διαστημικής Νίκος Παππάς;

Στο χθεσινό ρεπορτάζ στο Capital gr "Κατάγγειλε τους επίορκους με ένα κλικ στο κινητό σου", ο έγκυρος, συνάδελφος Παναγιώτης Στάθης μας εξηγεί πως με μια ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας κατά της Διαφθοράς, ανοίγει η πύλη στους πολίτες να καταγγέλλουν ακόμη και ανώνυμα αν επιθυμούν φαινόμενα δωροδοκιών και διαφθοράς από κρατικούς αξιωματούχους.

Δεν θα σχολιάσω την ουσία της πρωτοβουλίας του υπουργείου Δικαιοσύνης γιατί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα (εκτός από τις Αφρικανικές, τη Βενεζουέλα, το Μπανανιστάν και την Ελλάδα) είναι ασφαλώς προς την απολύτως σωστή κατεύθυνση.

Θα σταθώ όμως στις δηλώσεις του κομισάριου Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που συνοδεύουν την είδηση, γιατί υπάρχουν κάποια σημεία που (κατά τη γνώμη μου) δεν προσέχθηκαν όσο έπρεπε (από τους σχολιαστές) και θέλω να τα "καταγγείλω" εγκαινιάζοντας... και το σύστημα.

Μας λέει λοιπόν (μεταξύ πολλών άλλων) ο υπουργός μας: "Ξεκίνησε συνεργασία με καθηγητές και ερευνητές από ελληνικά Πανεπιστήμια σε ζητήματα καταπολέμησης διαφθοράς και λαθρεμπορίου. Μάλιστα υπάρχει χρηματοδότηση ερευνών από κονδύλια της Ε.Ε. Ξεκίνησε και καμπάνια με τίτλο "Παίζω τίμια", σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδειας για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των νέων σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς."

Και λέω τώρα εγώ ο καχύποπτος... Μήπως... λέω μήπως... όλο αυτό το παραμύθι με το "σανό" για καταγγελία από το κινητό μας (που ούτε και θα ιδρώσει τους 700.000 του κομματικού στρατού κατοχής στο κράτος) έχει πραγματικό "κίνητρο" το ξεκοκάλισμα των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις έρευνες που θα κάνουν, οι Καθηγητές του ΣΥΡΙΖΑ, για το πώς θα πατάξουμε τη διαφθορά και το λαθρεμπόριο...;

Γιατί το λέω αυτό; Την Τρίτη το βράδυ ο Σύνδεσμος Εταιριών Πετρελαιοειδών Ελλάδος γιόρτασε, παρουσία μελών της κυβέρνησης, τα 40 χρόνια της λειτουργίας του (1977-2017).

Η ιστορία όμως αυτή συμπίπτει με δύο άλλες επετείους. Το κλείσιμο 40 χρόνων με καταγγελίες κατά του λαθρεμπορίου. Και την κυκλοφορία (τα 40 αυτά χρόνια) 40 μελετών πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων για τις οποίες επίσης ξεκοκαλίστηκαν τεράστια κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλά το λαθρεμπόριο ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα. Και ας ανακάλυψε η Δικαιοσύνη (μεταξύ πολλών άλλων) και κρατικούς εργατοπατέρες "τσιλιαδόρους" και "καταδότες" ελέγχων που προγραμμάτιζε το αρμόδιο υπουργείο (που υπηρετούσαν!!) για τη σύλληψη συγκριμένων λαθρέμπορων.

Και ξαναλέω (με σκοπό να προσεχθούν αυτά που ίσως δεν προσέχθηκαν) μήπως... λέω μήπως η καμπάνια του συντρόφου Παπαγγελόπουλου, με τίτλο "Παίζω τίμια", σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, για ευαισθητοποίηση των μαθητών και των νέων σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς μοιράσει (από σύμπτωση...) και κάποια γερά κονδύλια στην κρατική ΕΡΤ και όπου αλλού ακούμε καλά λόγια για τον ΣΥΡΙΖΑ. Λέω τώρα εγώ ο ανερυθρίαστα καχύποπτος...

Και γιατί το λέω; Γιατί ο κομισάριος Παιδείας, σύντροφος Γαβρόγλου, άφησε αδιάβαστους τους φοιτητές επειδή δεν έχει (λέει) 50 εκατ. να πληρώσει τους βιοτέχνες που τυπώνουν τα συγγράμματα. Με τέτοιες αψιλίες... στο κράτος που θα βρει λεφτά να συνεργαστεί με τον σύντροφο Παπαγγελόπουλο στην καμπάνια για τη διαφθορά;

Θα μου πείτε ότι έχουμε τα λεφτά της Ε.Ε. Αλλά μήπως είναι καλύτερα, σύντροφοι, να αφήσετε να συνεχίσει το σύστημα "τα παράπονα σου στον κυρ-Αλέκο" και μην σπαταλήσετε σε ανοησίες τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Γιατί αν ήταν εύκολο (στην Ελλάδα) να πιαστεί η διαφθορά και το λαθρεμπόριο με καμπάνιες... δεν θα κατρακυλούσαμε , το 2016 , 10 θέσεις πιο κάτω (στην 58η ) ανάμεσα σε 160 χώρες "φλερτάροντας" την Βραζιλία και την Νότια Αφρική.


Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top