Το βράδυ της Δευτέρας έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη, με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι». Η ξεχωριστή βραδιά πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και φυσικά η σύζυγός του,Δανάη Στράτου βρισκόταν εκεί. Ο πρώην Υπουργός και η εικαστικός θεωρούνται ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και ενδιαφέροντα ζευγάρια της πολιτικής και όχι άδικα. Ο ένας βρίσκεται πάντα στο πλευρό του άλλου, είτε στα εύκολα, είτε στα δύσκολα.
Έτσι, η όμορφη Δανάη Στράτου δεν γινόταν να λείψει από την βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον σύζυγό της. Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, με την Δανάη να παρακολουθεί με ενθουσιασμό κάθε τι που έλεγε ο αγαπημένος της σύζυγος. Το βιβλίο προλόγισαν η Νάντια Βαλαβάνη, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στην εκδήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μοιράζομαι μαζί σας τον εκμηδενισμό μιας μεγάλης αγωνίας, μιας αγωνίας να καταγράψω όλα όσα συνέβησαν και τον τρόπο που σπαταλήθηκε μια ευκαιρία και τον τρόπο που λοιδορήθηκε αυτή η ευκαιρία» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Δεν θα ξαναμιλήσω για το 2015 – ό,τι είχα να πω, το έχω σε αυτό το βιβλίο».
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Στο βιβλίο «Ανίκητοι Ηττημένοι» του Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών προχωρά σε ανάλυση των στοιχείων της κρίσης που ξέσπασε το 2008-2009 στις ΗΠΑ, αλλά καταγράφει και το πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως το έζησε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, στο βιβλίο τονίζεται ότι ήταν αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη, για να βγει η Ελλάδα από το «μνημονιστάν». Όπως είπε ο κ. Θεοχαράκης, το βιβλίο περιγράφει τον θλιβερό τρόπο με τον οποίον λειτουργεί η Ευρώπη, η οποία πλέον έχει απεμπολήσει κάθε στοιχείο δημοκρατίας. Μάλιστα, λόγω της θέσης του, ο κ. Θεοχαράκης χαρακτήρισε «μέτριους» τους αξιωματούχους τεχνοκράτες που συμμετείχαν στην διαπραγμάτευση και μετέφερε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έβαζαν στην ελληνική αντιπροσωπεία.
Δες τις φωτογραφίες:

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top