Από τις αρχές του Δεκέμβριου 2016, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του ο ειδικός εφέτης ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας, ο 29χρόνος φέρεται να εντάχθηκε ως μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ειδικός εφέτης ανακριτής αποδίδεται στον 29χρόνο η επίθεση με παγιδευμένο φάκελο σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Υπενθυμίζεται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος στις 25 Μαΐου 2017 την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του, το οποίο στη συμβολή των οδών Γ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και να τραυματιστεί ο ίδιος σοβαρά και οι άλλοι δυο επιβαίνοντες ελαφρότερα.
Επίσης στον νεαρό αποδίδεται και η αποστολή των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου την άνοιξη του 2017.

Αναλυτικά, οι δικαστικές αρχές αποδίδουν στον 29χρόνο την επίθεση με παγιδευμένο φάκελο σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και συγκεκριμένα του καταλογίζουν ότι «έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο».

​Στο κατηγητήριο επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού δεν ολοκληρώθηκε από αίτια «εξωτερικά» Στο κατηγητήριο επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού δεν ολοκληρώθηκε από αίτια «εξωτερικά» και συγκεκριμένα επισημαίνεται πως η «έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα».

Επίσης κατά πληροφορίες στον 29χρόνο αποδίδεται από τις δικαστικές αρχές ότι είναι ο κατασκευαστής των οκτώ τρομοδεμάτων που εντοπίστηκαν τον Μάρτιο του 2017 στο Κέντρο Διαλογής στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 29χρόνος προμηθεύτηκε, κατείχε εκρηκτικές ύλες και κατασκεύασε τους εν λόγω αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους στη συνέχεια ταχυδρόμησε προς διάφορους παραλήπτες και τελικά εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονερι Αττικης.

Η ποινική δίωξη αφορά σε:

1.Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
2.Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου.
3.Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.
4. Πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.
5. Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα.
6. Διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 29χρονος παραπέμφθηκε σε ανακριτή κα πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη στις 12:00 στο κτήριο 10 της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στην κατοχή του 29χρονου συνολικά έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

8 πλαστές ταυτότητες,
2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη,
δοχείο, βάρους 3310 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία,
δοχείο, βάρους 8830 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία, πιθανώς ζελατινοδυναμίτιδα,
3 τεμάχια, βάρους 200 γραμμαρίων έκαστο, στερεάς ουσίας, πιθανώς TNT ,
πλήθος πυροκροτητών (κοινών και ηλεκτρικών), φυτιλιών, κροτίδων και ηλεκτρικών σπίρτων,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
επιστολικοί φάκελοι και αυτοκόλλητες μηχανογραφημένες ετικέτες,
3 συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ( USB ),
2 πλαστικά επιτραπέζια ρολόγια,
2 ξύλινα μανταλάκια, στο σημείο κλεισίματος των οποίων υπήρχαν προσαρμοσμένες 2 μεταλλικές πινέζες,
πλαστικό μανταλάκι, με επικολλημένο κομμάτι χαρτιού με άγνωστη στερεή ουσία,
συσκευασίες με ράβδους σιλικόνης, πιστόλι σιλικόνης, συσκευασίες κόλλας, μονωτικές ταινίες και πλήθος μπαταριών και εργαλείων (κόφτες, πένσες, μέτρα κλπ),
τεμάχια χαρτονιού με διαγραμμίσεις,
φορητή συσκευή μέτρησης τάσης ρεύματος,
2 κινητά τηλέφωνα, 5 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 5 κάρτες μνήμης,
61,7 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, καθώς και
το χρηματικό ποσό των 840 ευρώ.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία από την οποία εξήλθε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κινητό τηλέφωνο,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
κάρτα sim ,
πλήθος εναυσματικών φιτιλιών κροτίδων και
πλαστικό δοχείο με ποσότητα υγρού.

Σημειώνεται, ότι ο 29χρονος είχε νοικιάσει την παραπάνω οικία με πλαστά στοιχεία ταυτότητας ημεδαπού, από το Δεκέμβριο του 2015, ενώ αυτή είχε πληρωθεί προσφάτως έως και το Δεκέμβριο του 2017.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο δεύτερος συλληφθείς

Ο δεύτερος συλληφθείς που σχετίζεται με την υπόθεση (συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας) έχει κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα για κατοχή κροτίδων και παραπέμφθηκε σε αυτόφωρο μονομελές αύριο. Είναι ξεχωριστή δικογραφία, αλλά έγινε κοινή μεταγωγή.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Είχε σχέσεις με την Πόλα Ρούπα - κατείχε κεντρικό ρόλο στην κατασκευή των «τρομοδεμάτων»

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που διεξάγεται, προέκυψε σχέση του 29χρονου Κωνσταντίνου Γ. με την Πόλα Ρούπα, που είναι καταδικασμένη για τη συμμετοχή της στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Ο νεαρός φαίνεται να ενοικίασε το υπόγειο της Αλκαμένους το Δεκέμβριο του 2015 και να είχε προπληρώσει και το ενοίκιο για το φετινό Δεκέμβρη. Για την ενοικίαση χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα με τη φωτογραφία του.

Τα στοιχεία της ταυτότητας, του συμπληρωμένου δελτίου δηλαδή χωρίς επικολλημένη φωτογραφία, είχαν βρεθεί στο σπίτι της Πόλας Ρούπας, σε ηλεκτρονικό αρχείο στον υπολογιστή της, όταν συνελήφθη τον περασμένο Γενάρη στην Ηλιούπολη.

Τα αρχικά του ατόμου στο οποίο ανήκε η ταυτότητα είναι: Δ. Π. του Π. γεννημένος το 1991 στην Αθήνα.

Πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο που ήταν μάρτυρας σε δίκη του Επαναστατικού Αγώνα το 2014 και προφανώς από εκεί οι τρομοκράτες υπέκλεψαν τα στοιχεία του.

Αύριο αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των 8 ταυτοτήτων που κατείχε ο 29χρονος, για να διερευνηθεί η πιθανότητα να έχουν χρησιμοποιηθεί για ενοικίαση και άλλων κρησφυγέτων.

Η Αντιτρομοκρατική αποδίδει κεντρικό ρόλο στον 29χρονο, κυρίως στον τομέα της κατασκευής τρομοδεμάτων αλλά και ωρολογιακών εκρηκτικών μηχανισμών. Μάλιστα αναφέρεται ότι πιθανόν να είχε το ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα σε ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στο υπόγειο της Αλκαμένους βρέθηκαν συνολικά περίπου 13 κιλά ισχυρών εκρηκτικών και μία σχεδόν έτοιμη ωρολογιακή βόμβα. Πιθανολογείται από την ποσότητα των υλικών ότι δεν θα τις χρησιμοποιούσε μόνο σε δέματα βόμβες.

Ένα βασικό ερώτημα παραμένει το γιατί είχε μαζί του τα εκρηκτικά τη στιγμή της σύλληψής του και αν είναι πιθανόν να τα μετέφερε σε άλλο κρησφύγετο όπως και ποιοι μπορεί να ήταν οι μελλοντικοί στόχοι επιθέσεων.

Απαντήσεις σε αυτό μπορεί να δώσουν τα εργαστήρια από την έρευνα στους 2 υπολογιστές, στα 3 κινητά τηλέφωνα, στα USB και τις κάρτες μνήμης που κατείχε.

Σημειώνεται ότι ακόμη και σήμερα αστυνομικοί πήραν από το υπόγειο και άλλα αντικείμενα, που ίσως να αποδείξουν παρουσία και άλλων ατόμων στο συγκεκριμένο χώρο. Γιατί εκτιμούν ότι ο 29χρονος είχε συνεργούς.

Φυσικά ερευνάται και πιθανή ανάμιξή του σε βομβιστικές ενέργειες του, που έγιναν τους προηγούμενες μήνες από τους Πυρήνες της Φωτιάς και άλλες οργανώσεις.

Πηγή: zougla.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top