Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1

Ως Κυπελλούχος θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και μπήκε με το… δεξί στην διοργάνωση! Χωρίς να εντυπωσιάσει ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο Καυτανζόγλειο με 2-1 του Λεβαδειακού, χάρη σε γκολ των Πέλκα (έχασε και πέναλτι) και Σάκχοφ. Ο Γιακουμάκης είχε ισοφαρίσει προσωρινά.

Ο Εβγέν Σάχοφ ήρθε από τον πάγκο για να χαρίσει στον κάτοχο του τροπαίου ΠΑΟΚ την πρώτη νίκη στη φετινή διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας. Και το 2-1 πραγματικά αδικεί τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι με οκτώ νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα «βομβάρδισαν» το Λεβαδειακό (22-1 τελικές, 75%-25% η κατοχή) από το ξεκίνημα του αγώνα στο ουδέτερο Καυτανζόγλειο.
Ο Δημήτρης Λημνιός έκανε τη διαφορά και την ασίστ για το 1-0 από τον Πέλκα, ο Σαμπράνο έδειξε πολλά από τα χαρίσματα και την ποιότητά του στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα, ενώ κι ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης είχε μια πολύ καλή απόδοση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στέλνοντας θετικά μηνύματα για το μέλλον.

ΜΕ ΟΚΤΩ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΠΑΟΚ

Μόλις τρεις ποδοσφαιριστές (Ρέι, Μάτος, Τσίμιροτ) που αγωνίστηκαν το Σάββατο κόντρα στον Παναιτωλικό ξεκίνησαν και σήμερα κόντρα στο Λεβαδειακό, με τον Κάρλος Σαμπράνο να κάνει το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα έχοντας ως παρτενέρ τον Στέλιο Μαλεζά στο κέντρο της αμυντικής γραμμής. Ο Μάτος ήταν στο δεξιό άκρο και ο Δεληγιαννίδης στο αριστερό.

Ο Μαουρίσιο ξεκίνησε αυτή τη φορά στην ενδεκάδα μαζί με τον Τσίμιροτ στη μεσαία γραμμή, ο Μπίσεσβαρ σε καθαρό ρόλο οργανωτή, ενώ η «φροντ λάιν» του «Δικεφάλου» αποτελούταν από τους Λημνιό (δεξιά), Πέλκα (αριστερά) και Κουλούρη (κορυφή).

Ο Ζοζέ Ανιγκό επέλεξε ένα «4-3-3», που σε φάση άμυνας μετατρεπόταν σε «4-5-1», επίσης με πολλά νέα πρόσωπα και μόλις τρεις παίκτες (Μεντί, Τσαμπούρη και Μητρόπουλο) να έχουν παίξει στη νίκη με την Ξάνθη στο πρωτάθλημα.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ο «Δικέφαλος» μπήκε με όρεξη στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες με τον Κουλούρη (7’) και τον Πέλκα (10’), γρήγορα γρήγορα έφτασε στις έξι τελικές, με καλύτερη στιγμή το σλάλομ του Δεληγιαννίδη στο 22’ που τα έκανε όλα σωστά εκτός από την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ναμάσκο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε την απόλυτη υπεροχή (78%-22% η κατοχή της μπάλας) και με την ένατη τελική του προσπάθεια ο «Δικέφαλος» έχασε με τον ξεχασμένο από τους αμυντικούς του Λεβαδειακού, Πέλκα, την καλύτερη ευκαιρία του (27’).

Ο Δημήτρης Πέλκας πρωταγωνίστησε στις δύο κορυφαίες στιγμές του στο πρώτο ημίχρονο. Αρχικά, με το χαμένο πέναλτι (το οποίο πήρε ο Μαουρίσιο σε ανατροπή του χαμηλά από το Ναμάσκο) στο 40ο λεπτό και με το γκολ, που σημείωσε με μονοκόμματο σουτ στο αμέσως επόμενο λεπτό (41’) ύστερα από την ωραία ενέργεια του Λημνιού, ανοίγοντας το σκορ (1-0) για τους τυπικά γηπεδούχους.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 30 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Με την πρώτη του τελική στο ματς ο Λεβαδειακός ισοφάρισε στα πρώτα τριάντα δευτερόλεπτα του β’΄μέρους, με τον Γιακουμάκη να νικάει τον Ρέι και να γράφει στο 1-1.

Ο Λουτσέσκου βλέποντας την ομάδα του να έχει μπλοκάρει μπροστά στο 3-4-3 του Λεβαδειακού, έριξε από το 63ο λεπτό τον Αντρέ Βιεϊρίνια (αντί του Πέλκα) και τον Εβγέν Σάχοφ (αντί του ανέτοιμου Μαουρίσιο) αναζητώντας ένα δεύτερο γκολ, που άγγιξε στο 67’ ο Λημνιός, αλλά πέτυχε ο Ουκρανός συμπαίκτης του στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα (70’) όταν μ’ ένα πολύ ωραίο πλασέ έκανε το 2-1.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (63’ Σάχοφ), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (71’ Ελ Καντουρί), Πέλκας (63’ Βιεϊρίνια), Κουλούρης

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Ναμάσκο, Μπεντί, Φαβάρο, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Καραχάλιος (46’ Ζαραδούκας), Μητρόπουλος, Καλτσάς, Μπελγκαζουανί (77’ Βασιλείου), Γιακουμάκης, Καθάριος. (69’ Τόνι Σίλβα)

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν τρομερά για τον Παύλο

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Ο Σωτήρης κλειδώνει τη Νεφέλη στο δωμάτιό της. Η Ηλέκτρα δεν αντιδρά. Κι ο...