Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι εκλογές στη Kεντροαριστερά, η Φ. Γεννηματά και η ηλεκτρονική ψηφοφορία

Στον αστερισμό της διαδικασίας για τη εκλογή του επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα πάρει τα ηνία του χώρου στο δρόμο για τις εκλογές, κινούνται στη Κεντροαριστερά.

Ένα από τα βασικά επίδικα που διαμορφώνουν και τις όποιες ισορροπίες φαίνεται πως είναι ο τρόπος της ψηφοφορίας και συγκεκριμένα το κατά πόσο θα υπάρξει δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου. Και μπορεί υποψήφιοι όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης να επιζητούν μανιωδώς την υιοθέτησή τους, άλλοι εμφανίζονται επικώς προβληματισμένοι. «Σας υπόσχομαι ότι η διαδικασία θα είναι αδιάβλητη», έλεγε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, προσθέτοντας: «δεν έχουμε πει όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, το θέμα είναι όμως να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο που θα διασφαλίσει τη διαδικασία», sσύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο newpost.gr

Κατά τη κ. Γεννηματά το πρόβλημα είναι τεχνικό καθώς ήδη δύο εταιρίες απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα της διασφάλισης πως δεν θα μπορεί κάποιος να ψηφίσει περισσότερες από μια φορές. «Αν και η Vodafone πει πως δεν μπορεί να τη διασφαλίσει δε φαντάζομαι ότι θα υπάρξει κάποιος που θα αναλάβει την ευθύνη και θα πει πάμε να κάνουμε κάτι που οδηγήσει σε φιάσκο προκειμένου να πει ότι κάναμε κάτι νεοτερίστικο», δήλωσε με νόημα και πρόσθεσε: «στην Εσθονία που εφαρμόστηκε στο σύστημα υπήρχε η υποχρέωση της αυτοπρόσωπης παρουσίας για τη λήψη του αντίστοιχου pin. Εγώ βάζω τις τεχνικές και τις ηθικές διαστάσεις που πρέπει να υπάρχουν».

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για το αν φοβάται την υιοθέτηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, είπε: «αν φοβόμουν ν’ ανοίξω τη διαδικασία δε θα το χα κάνει από την αρχή. Αυτά τα πράγματα είναι αστειότητες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 Ο Σωτήρης κλειδώνει τη Νεφέλη στο δωμάτιό της. Η Ηλέκτρα δεν αντιδρά. Κι ο Σεραφετίνογλου...